AcasăSPORTStarea lui Schumacher s-a agravat: l-au operat a doua oara!

Starea lui Schumacher s-a agravat: l-au operat a doua oara!

Ranit grav la cap intr-un accident de schi suferit in statiunea franceza Meribel, germanul Michael Schumacher a fost operat pentru a doua oara, informeaza „ledauphine.com”.

Fostul campion mondial de Formula 1 este in continuare in stare critica, in coma indusa, au anuntat medicii spitalului din Grenoble. „Deocamdata nu putem sa ne pronuntam cu privire la soarta lui Michael Schumacher. El este in coma artficiala. Obiectivul nostru este sa limitam cresterea presiunii intracraniene. Putem spune ca viata lui Schumacher este in pericol si ca situatia este foarte grava. Avand in vedere violenta impactului, o persoana care ar fi suferit un astfel de impact nu ar mai fi ajuns aici daca nu purta casca„, a declarat un doctor de la Centrul Medical Universitar din Grenoble (CHU), luni, intr-o conferinta de presa.
Potrivit BBC, profesorul Jean-Francois Payen, seful sectiei de reanimare din cadrul CHU, a spus ca Michael Schumacher va fi mentinut in coma indusa: „As spune ca acest accident s-a produs in locul potrivit, pentru ca Schumacher a fost dus la spital foarte repede si operat imediat dupa sosire. Starea sa este critca si el este inca in coma si va fi mentinut in coma. Tot ce trebuia facut a fost facut si inca nu putem spune daca isi va reveni. Putem spune ca Michael lupta pentru viata sa. Consideram ca starea sa este foarte grava. Este prea devreme sa pronuntam acum un prognostic”.

Au aparut complicatii dupa prima operatie

Chiar daca in timpul conferintei de presa medicii au evitat sa dezvaluie acest lucru, se pare ca dupa prima operatie, efectuata duminica, imediat ce Michael Schumacher a fost dus la spital, au aparut complicatii severe care au necesitat o noua interventie chirurgicala. „In acest moment nu credem ca este necesara inca o operatie. Schumacher are hipertensiune intracraniana, hematoame si contuzii cerebrale, precum si un edem cerebral”, a declarat la pranz profesorul Payen. Totusi, surse apropiate familiei au dezvaluit presei ca germanul a fost operat si a doua oara, in regim de urgenta, dupa ce au aparut cateva complicatii severe!

Autoritatile franceze se contrazic

Cu aproximativ trei ore inainte de comunicatul CHU, autoritatile din Meribel au anuntat ca Michael Schumacher a suferit un traumatism cranian, dar viata nu ii este in pericol. „Schumacher avea casca si s-a lovit cu capul de o stanca. Interventia a fost rapida, era socat, putin agitat, dar constient. Probabil este un traumatism cranian, dar nimic grav”, a afirmat Gernignon-Lecomte, directorul general al statiunii Meribel. Totusi, jandarmeria montana din Courcheval, care a intervenit imediat ce s-a produs accidentul, a precizat aproape ca germanul a suferit „un traumatsm cranian sever”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
425 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger