AcasăSPORTStadion nou pentru United? Ce bombă pregătește Sir Jim Ratcliffe

Stadion nou pentru United? Ce bombă pregătește Sir Jim Ratcliffe

Fanii lui Manchester United ar putea avea parte de unul dintre cele mai grandioase stadioane ale lumii.

Oficialii clubului, în frunte cu noul acționar Sir Jim Ratcliffe, sunt din ce în ce mai concentrați pe această problemă. Își doresc o versiune nouă a lui Old Trafford, care să aibă 100.000 de locuri.

Ceva se va înâmpla cu siguranță cu stadionul. Conducerea șovăie, însă, între modernizarea actualei arene și construirea de la 0 a unui nou stadion.

Din declarațile lui Sir Ratcliffe reiese că și-ar dori mai mult cea de-a doua variantă.

„Aveți această oportunitate, dacă alegeți, de a construi un stadion complet nou, pentru că avem suficient spațiu,” a spus Ratcliffe. „Dacă ai construi un stadion complet nou, ar fi absolut de ultimă generație, de clasă mondială, cu 90.000 sau poate chiar 100.000 de locuri, care ar oferi apoi o platformă pentru unele dintre marile competiții din nordul Angliei.”

Miliardarul vrea acțiune și în nordul țării

„De ce joacă întotdeauna Anglia în sud? De ce este finala Cupei FA întotdeauna în sud? De ce nu poate finala Ligii Campionilor să fie în nord uneori? Fotbalul din nord este la fel de important ca în sud, argumentabil chiar mai important, iar oamenii din nord își plătesc taxele, deci de ce avem Wembley, Twickenham, Wimbledon etc în sud,” a spus șeful INEOS.

„Ce avem în nord? Există un argument solid pentru a construi un ‘Wembley al nordului’,” a adăugat el.

Se zvonește că de lucrări se vor ocupa inginerii de la Populous, cei care au proiectat și stadionul celor de la Tottenham.

author avatar
Mihail Ioan
196 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger