AcasăSPORTSportivii negri, revoltati si solidari cu fratii din Ferguson

Sportivii negri, revoltati si solidari cu fratii din Ferguson

Numerosi sportivi de top si vedete din showbiz si-au exprimat deceptia pe retelele de socializare dupa decizia luata luni de un juriu american de a nu-l actiona in instanta pe un politist alb care a ucis un tanar de culoare in orasul Ferguson, statul Missouri.

Legendarul baschetbalist Magic Johnson s-a declarat „foarte deceptionat de decizia in afacerea Michael Brown”, numita astfel dupa adolescentul de 18 ani ucis in luna august la Ferguson. „Trebuie sa facem tot ce ne sta in putinta pentru a opri disparitia inutila a tinerilor de culoare. Justitia nu s-a aplicat la Ferguson”, a subliniat Magic Johnson pe contul sau de Twitter. Un alt baschetbalist, LeBron James, a postat pe contul sau de Instagram un desen in care Michael Brown poate fi vazut mergand umar la umar cu Trayvon Martin, un alt tanar de culoare, in varsta de 17 ani, ucis in 2012 intr-un cartier din Florida. „In calitate de societate, cum putem face noi sa impiedicam ca asemenea lucruri sa se produca din nou si din nou?”, a precizat LeBron James, adaugand referitor la manifestatiile violente din aceste zile de la Ferguson, care au urmat anuntarii deciziei, ca „violenta nu este o solutie”.
Kobe Bryant, un alt star din NBA, a criticat „un sistem care permite uciderea negrilor la adapostul mastii legii”. La fel de socata s-a aratat si Serena Williams, care a scris pe contul personal de Twitter: „Wow! Doar wow! Rusinos verdict!”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
99 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger