AcasăSPORTSPORT. Persoanele transgender, interzise în competițiile internaționale! Scandal monstru declanșat de o...

SPORT. Persoanele transgender, interzise în competițiile internaționale! Scandal monstru declanșat de o federație importantă

SPORT. Persoanele transgender, interzise în competițiile internaționale! Scandal monstru declanșat de o federație importantă (sursa foto - captură youtube)

Controverse în lumea sportivă, ca urmare a unei decizii a unei federații internaționale de înot.

Federația Internațională de Natație (FINA) a votat pentru aprobarea unei noi politici care va restricționa majoritatea sportivilor transgender să concureze în competițiile acvatice de elită pentru femei.

Forul internațional a aprobat duminică noua politică de „incluziune de gen”, anunță CNN.

Noua politică, ce urmează să intre în vigoare pe 20 iunie, prevede că sportivii transsexuali de la bărbați la femei vor fi eligibili să concureze la categoriile feminine în competițiile FINA numai dacă fac această tranziție înainte de vârsta de 12 ani sau înainte de a ajunge la stadiul doi pe scara Tanner pentru pubertate.

Șeful FINA: „Trebuie să protejăm drepturile sportivilor noștri de a concura”

Politica mai prevede că sportivii care au folosit anterior testosteron ca parte a tratamentului cu hormoni de afirmare a sexului, de la femeie la bărbat, vor fi eligibili să concureze în competițiile feminine doar dacă testosteronul a fost utilizat mai puțin de un an în total, tratamentul nu a fost făcut în timpul pubertății, iar nivelurile de testosteron din ser revin la nivelurile de dinaintea tratamentului.

Trebuie să protejăm drepturile sportivilor noștri de a concura, dar trebuie să protejăm și corectitudinea competițională la evenimentele noastre, în special categoria feminină la competițiile FINA”, a spus Husain Al-Musallam, președintele FINA, citat de CNN.

author avatar
Andrei Coman
344 afisari

3 COMENTARII

  1. Lasa-ne Burleanu! Lasa-ne ! Lasa-ne Bueleeeaaanu lasă-ne!…

  2. Nu este normal sa se accepte participarea la concursurile sportive alturi de femei si persoane barbati care si-au schimbat sexul (transgender) !!!
    Ar trebui in acest sens sa se aplice masuri ferme de verificare si de interzicere a participarii acestor transgenderi la concursurile sportive alaturi de femei deoarece se creaza o mare nedreptate avand in vedere superioritatea naturala fizica a barbatilor !!! Observam la unele sporturi in competiie concurente care din punct de vedere al constitutiei fizice si aptitudinilor sunt asemanatoare cu ale barbatilor , ceea ce nu da nici o sansa unei concurente femei normala din punct de vedere fizic !!!

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger