AcasăSPORTSponsorii pun FIFA sa aleaga: ori noi, ori Qatar!

Sponsorii pun FIFA sa aleaga: ori noi, ori Qatar!

Blatter are dureri de cap in aceste zile

Scandalul de coruptie din jurul atribuirii Cupei Mondiale din 2022 statului Qatar capata proportii nebanuite: cinci dintre cei sase sponsori principali ai FIFA au luat atitudine si fac presiuni pentru reluarea votului!

Blatter are dureri de cap in aceste zile

Campania declansata de presa britanica impotriva FIFA si a Qatarului este pe punctul de a-si atinge scopul. Companiile Sony, Adidas, Visa, Coca-Cola si Hyundai s-au revoltat dupa aparitia probelor care arata ca votul prin care statul arab a primit organizarea Cupei Mondiale din 2022 a fost cumparat cu milioane de euro! „Tendinta negativa a discutiilor publice care se fac in jurul FIFA nu face bine nici fotbalului, nici forului si nici partenerilor FIFA”, este pozitia oficiala a Adidas, companie aflata pe aceeasi lungime de unda cu gigantul Coca-Cola: Orice abatere de la misiunea si idealurile promovate de Cupa Mondiala ne ingrijoreaza!”; la fel de preocupati sunt si sud-coreenii de la Hyundai: „Suntem increzatori ca FIFA intelege gravitatea acuzelor”.
Asadar, in saptamana startului turneului final din Brazilia, forul prezidat de elvetianul Sepp Blatter trebuie sa faca fata unei neasteptate ofensive declansata de principalii parteneri economici. Prin vocea directorului de marketing Thierry Weil, FIFA a dat asigurari ca ancheta initiata de Comitetul de Etica va fi una corecta si realizata in profunzime: „Tinem permanent cu sponsorii si partenerii nostri. Printre acestia se afla Adidas, Sony si Visa, iar toti sustin si au incredere deplina in investigatia pe care a lansat-o Comitetul de Etica. Niciunul dintre sponsori nu a cerut ceva in plus fata de ceea ce presupune ancheta”.

Se reia votul?

Intr-o postare pe Twitter, elvetianul Blatter admite ca o parte din acuzele aduse forului pe care il conduce pot fi adevarate, insa indeamna la rabdare pana la finalizarea anchetei interne. Totusi, vicepresedintele FIFA, Jim Boyce, este mult mai radical: acesta a afirmat ca daca toate suspiciunile de pana acum se adeveresc, atunci Qatarul va pierde organizarea turneului din 2022, iar votul se va relua pentru alegerea unei noi gazde a Cupei Mondiale.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
245 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger