AcasăSPORTSponsorii FIFA pun presiune pe Blatter

Sponsorii FIFA pun presiune pe Blatter

Blatter are toate motivele sa fie ingrijorat

Sponsorii FIFA si-au exprimat ingrijorarea dupa izbucnirea scandalului de coruptie in care noua oficiali si cinci parteneri ai forului mondial sunt anchetati de justitia americana pentru luare de mita.

Blatter are toate motivele sa fie ingrijorat

Astfel, compania „Adidas” a emis un comunicat in care a cerut mai multa transparenta din partea FIFA. „Grupul Adidas este deplin angajat in crearea unei culturi care sa favorizeze cele mai inalte standarde de etica si de conformitate si asteptam acelasi lucru de la partenerii nostri. Dupa ultimele vesti, nu putem decat sa incurajam FIFA sa continue sa stabileasca si sa respecte standarde de conformitate si transparenta in ceea ce face”, se arata in comunicatul „Adidas”, partener FIFA din anii ’50! „Coca-Cola” si „Hyundai Motors” au reactionat si ele dupa izbucnirea scandalului de coruptie. „Aceasta controversa care dureaza de mult timp a afectat misiunea si idealurile promovate de Cupa Mondiala si FIFA si noi ne-am exprimat in mai multe randuri ingrijoarea fata de aceste numeroase acuzatii”, precizeaza un comunicat al „Coca-Cola”. La randul lor, reprezentantii „Hyundai”, singurul partener asiatic al Cupei Mondiale din 2018, din Rusia, s-au aratat „extrem de ingrijorati” de procedurile legale in curs.

Blatter are interzis sa paraseasca Elvetia

Justitia americana a pus sub acuzare 14 persoane, printre care doi vicepresedinti FIFA si sapte oficiali, in cazul de coruptie in care au fost efectuate, miercuri, arestari la Zurich. Mai mult, autoritatile elvetiene i-au interzis inclusiv presedintelui Sepp Blatter sa paraseasca tara, masura care indica calitatea de suspect a sefului de la FIFA. Retinuti pentru luare de mita au fost urmatorii oficiali ai FIFA: Jeffrey Webb (vicepresedinte FIFA si presedinte al CONCACAF), Eduardo Li (membru in C.Ex. al FIFA), Julio Rocha (insarcinat cu dezvoltarea FIFA), Costas Takkas (atasat la cabinetul presedintelui CONCACAF), Eugenio Figueredo (vicepresedinte FIFA), Rafael Esquivel (membru al CONMEBOL) si José Maria Marin (membru al Comitetului de organizare al FIFA pentru Jocurile Olimpice). n (L.T.)

Putin: „SUA vor alt presedinte”

Presedintele rus Vladimir Putin a declarat, joi, ca Statele Unite ale Americii folosesc justitia pentru a impiedica realegerea lui Joseph Blatter la presedintia FIFA. „Este vorba de o incalcare grosolana a regulilor de functionare a organismelor internationale”, a declarat Putin, acuzand Washingtonul ca „impune propria justitie altora intr-un caz in care niciunul dintre functionarii FIFA nu e american” si in care „nicio fapta nu s-a produs in SUA”.
Actualul presedinte al FIFA, Joseph Blatter, si printul iordanian Ali Bin Al-Hussein sunt singurii candidati ramasi in cursa pentru sefia forului mondial. Blatter, in varsta de 79 de ani, se afla la al patrulea mandat de presedinte, for in fruntea caruia sta din 1998.

 

author avatar
Laurentiu Teodorescu
109 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger