AcasăRecomandariSpionii MI6 au descoperit: Rusia a cumparat organizarea C.M. 2018!

Spionii MI6 au descoperit: Rusia a cumparat organizarea C.M. 2018!

Fotbalul nu se mai joaca pe teren, a devenit o afacere din care nu castiga decat cine trebuie. Organizarea unui C.M. se cumpara cu bani grei, iar adversarii folosesc inclusiv spionajul pentru a demonstra frauda.

Pare un scenariu hollywoodian, insa povestea aruncata pe piata de publicatia Sunday Times este cat se poate de reala, dupa cum sustin autorii articolului. In lupta directa cu Rusia pentru organizarea Cupei Mondiale din 2018, englezii cauta si acum explicatii pentru pierderea „scrutinului” si dovezi care sa ateste frauda de la votul dat cu fix patru ani in urma. Conform jurnalistilor de la Sunday Times, Federatia de la Londra s-a folosit de toate relatiile disponibile pentru a-i convinge pe membrii C.Ex. al FIFA ca merita sa fie gazda urmatorului turneu final de C.M.; inclusiv premierul David Cameron a facut lobby, ba chiar si printul William. S-a ajuns pana intr-acolo incat s-au mobilizat agenti MI6 pentru spionarea presedintelui FIFA, Sepp Blatter! Sau a lui Roman Abramovici? Aproape nici nu mai conteaza, scriu englezii, care dezvaluie ca miliardarul din fruntea clubului Chelsea s-a intalnit „in mare secret” tocmai in Africa de Sud cu Blatter, cei doi stabilind acolo ca Rusia va organiza C.M. din 2018! De ce Abramovici si care este rolul sau in povestea asta? Sunday Times sustine ca oligarhul a primit ordin direct de la Vladimir Putin sa-l convinga prin orice mijloace pe Blatter ca Rusia trebuie sa primeasca gazduirea celui mai asteptat „mondial” din istorie!

De acuze n-a scapat nici Michel Platini, seful UEFA. Francezul este banuit ca a primit cadou un tablou original semnat Pablo Picasso, lucrarea evaluata la mai multe milioane de euro fiindu-i oferita in dar de Muzeul Ermitaj, din Sankt Petersburg. „Vreau sa precizez ca afirmatiile aparute in Sunday Times sunt eronate. Publicatia recunoaste ca nu are nicio dovada care sa sustina afirmatiile, tot ce s-a scris acolo reprezinta niste zvonuri ridicole. Avocatii mei studiaza in acest moment posibilitatea de a da in judecata publicatia pentru calomnie”, s-a aparat, ieri, Platini.

Acuze si la adresa Qatarului

Alegerile Rusiei, respectiv Qatarului in organizarea urmatoarelor doua turnee finale de C.M. au starnit numeroase controverse. Mult mai acuzati decat slavii au fost arabii, despre care s-a spus ca au platit cu multe milioane de euro dreptul de a fi gazda unui Campionat Mondial de fotbal. Totusi, in materialul lor, englezii nu uita ca au fost tradati de unele tari, care, desi le promisesera votul, au spus in final „da” Rusiei. Este cazul Coreei de Sud, trecuta de partea rusilor in pofida sprijinului promis Imperiului!

FIFA in faliment, pierderi de miliarde

Cu toate ca au negat toate acuzatiile de frauda, oficialii FIFA n-au reusit sa recastige increderea partenerilor comerciali. Cinci sponsori importanti si-au anuntat, deja, retragerea din asocierea cu forul prezidat de Sepp Blatter, plecari estimate a se realiza pana la finele anului 2015! In cifre contabile, pentru FIFA inseamna pierderi financiare de aproape doua miliarde de euro!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
654 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger