AcasăSPORTSpecialistii planetei in neurochirurgie fac apel in cazul Michael Schumacher: Scoateti-l din...

Specialistii planetei in neurochirurgie fac apel in cazul Michael Schumacher: Scoateti-l din coma!

Accidentul suferit de Michael Schumacher a starnit o serie de discutii in contradictoriu intre medicii specialisti, legate de tratamentul la care continua sa fie supus fostul campion de Formula 1.

Michael Schumacher este in coma indusa din decembrie

Profesorul Heinz Peter Moecke, director al Institutului German pentru Medicina si sef peste clinica Asklepios, din Hamburg, a vorbit pentru cotidianul „Bild” despre ceea ce el considera „erorile colegilor doctori francezi”. Concret, Moecke le reproseaza celor care-l ingrijesc in prezent pe Michael Schumacher la spitalul din Grenoble ca evita scoaterea pacientului din coma indusa, desi aceasta trebuie efectuata cat mai urgent posibil! “Acest tip de coma nu trebuie sa dureze mai mult de doua saptamani. Trebuie ca Michael sa se intoarca, sub atenta supraveghere, la reluarea naturala a principalelor functii ale organismului sau, incepand cu respiratia. Marele pericol pentru el, pe masura ce numarul de zile de stat sub coma indusa creste, este de a-si afecta grav ficatul de la anestezic”, a explicat renumitul profesor neamt pentru „Bild”.

Pe de alta parte, medicii din Grenoble au informat familia Schumacher ca Michael nu trebuie „lovit” cu vesti negative in momentul in care va iesi din coma si va incepe sa puna intrebari despre cei apropiati. Temerea doctorilor vizeaza patania fostului coleg de echipa al germanului, britanicului Eddie Irvine, condamnat in Italia la sase luni de inchisoare deoarece l-a batut intr-un club de noapte pe Gabriele Moratti, nepotul miliardarului Massimo Moratti.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
420 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger