Spargatorul de oase

La meciul dintre Steaua si Pandurii, disputat duminica seara pe stadionul din tara gazarilor, am avut trista ocazie sa fim martorii unui spectacol neplacut care a reusit sa-i nemultumeasca pe privitorii acestei intalniri. Echipa oierului sef, disperata ca nu-i iese mai nimic, s-a pus cu strasnicie pe cotonogeala, incercand astfel sa-i scoata din ghete pe minerii din Targu Jiu.

Asa a si facut rost de cateva cartonase, dintre care doua de culoarea lanternei pe care o poarta de obicei ultimul vagon de tren. Dar asta poate n-ar fi fost nimic daca Gardos, tanarul fotbalist instruit prin gropile din Chiajna si adus langa cimitirul Ghencea, nu l-ar fi atacat cu rautatea unui urs turbat pe colegul sau de breasla Bacila, spargandu-i acestuia oasele gambei si trimitandu-l pe bietul baiat cu ambulanta direct la sectia de ortopedie. Un gest ce nu trebuie sa aiba loc intr-o intrecere sportiva! Aceasta isprava cu urmari nefericite ar trebui sa-l stopeze pe acest fotbalist de la asemenea manifestari, care nu-l pot propulsa in elita fotbalului, chiar daca el este inzestrat cu niscai talent. Va trece timp pana cand spectatorii si colegii lui de breasla vor uita gestul acesta murdar, care-l adauga pe lista spargatorilor de oase!

Jocul dintre cele doua echipe a avut pe alocuri momente emotionante, din pricina catorva ratari, dar si a manierei de arbitraj a dacului din Carei, Istvan Kovacs, care si-a rupt buzunarul tot scobind dupa cartonase, unele dintre ele, fie vorba intre noi, fiind scoase la iveala anapoda. Daca mai facem socoteala ca i-a trimis in tribune, fara un motiv serios, pe antrenorii oltenilor, Grigoras si adjunctul sau, doar ca sa-si faca numarul, si, colac peste pupaza, a prelungit partida pana aproape de calendele grecesti, incepem sa credem spusa unor confrati despre el ca este mai mult un cabotin decat arbitru! La ora cand li se inchid calculatoarele neastamparatilor scolari si sunt trimisi la culcare a inceput intalnirea dintre Dinamo si Rapid.

Cum era de asteptat, inca din debut, pe terenul din groapa Teiului s-au aruncat petarde si tiribombe, menite sa-i bage in sperieti pe jucatorii si pe fanii veniti de sub Podul Grant. Se pare insa ca alde Lucescu nu au fost infricosati de atitudinea razboinica a turbulentilor fani. Ei au luat-o zdravan la goana pe gazonul din Stefan cel Mare, si numai eliminarea lui Herea, prin masura exagerata a lui Coltescu pe la sfarsitul primului mitan, le-a pus frana si le-a redus carbunii, potolindu-i. Geaba au incercat „cainii rosii”, in partea a doua a meciului, sa le strecoare peticita in halau, fiindca  Dan Coman si ai sai le-au pus botnita, lasandu-i fara ciolan!

author avatar
Dan Claudiu Tanasescu
223 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger