AcasăSPORTSpaniolul Isco, cel mai bun tanar fotbalist al Europei

Spaniolul Isco, cel mai bun tanar fotbalist al Europei

La 20 de ani si 8 luni, spaniolul Francisco Roman Alarcon Suarez „Isco”, mijlocasul formatiei Malaga CF, a primit trofeul „Golden Boy” acordat celui mai bun tanar fotbalist din Europa.

Isco a primit 137 de voturi din partea celor care au participat la sondajul realizat anual de cotidianul italian Tuttosport. Interesant este ca, desi italienii pun la bataie trofeul „Golden Boy”, Isco l-a batut pe Stephan El Shaarawy, golgeterul lui AC Milan, care a acumulat doar 125 de voturi.

Podiumul a fost completat de portarul belgian Thibaut Courtois, imprumutat de Chelsea Londra la Atletico Madrid, care a primit 116 voturi.

De-a lungul timpului, trofeul „Golden Boy” a fost obtinut de Wayne Rooney, Lionel Messi sau Mario Balotelli, anul trecut impunandu-se germanul Mario Gotze, de la Borussia Dortmund.

In ciuda varstei fragede, Isco, format la FC Valencia, are in acest sezon sase goluri marcate in 21 de meciuri jucate pentru Malaga FC, mijlocasul reusind si 6 goluri in 11 selectii la  nationala de tineret a Spaniei.

author avatar
Cristi Ionita
438 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger