AcasăRecomandariSpania si Uruguay, eliminate din faza grupelor!

Spania si Uruguay, eliminate din faza grupelor!

Debut de cosmar in Brazilia pentru doua dintre cele mai puternice nationale prezente la turneul final. Campioana en-titre a fost pulverizata de Olanda (1-5!), in timp ce Uruguay s-a facut de ras cu reprezentativa Costa Ricai (1-3).

Casillas la pamant, imaginea nationalei Spaniei la debutul in Cupa Mondiala

Pare un  scenariu prost, dar Cupa Mondiala poate continua in fazele eliminatorii fara Spania si Uruguay, favorite inainte de startul competitiei macar la un loc in sferturile de finala! Dupa 1-5 cu Olanda, ibericii sunt ultimii in clasamentul grupei B, cu zero puncte, in timp ce pe 2 este Chile, invingatoare cu 3-1 in meciul cu Australia. Urmatorul joc din grupa este decisiv pentru spanioli, care sunt obligati sa bata Chile; orice alt deznodamant ii poate scoate din competitie pe europeni, scrie presa de la Madrid. Calculele sunt simple: daca sud-americanii scot o remiza, atunci au chiar si variant unui esec in ultima partida, cu Olanda. Si chiar daca Spania s-ar impune in fata Australiei ar face tot 4 puncte, la fel ca Chile, dar golaverajul o va elimina de la CM.
Cam in aceeasi situatie se afla si Uruguay, cu mentiunea ca golaverajul din prezent al sud-americanilor nu este la fel de slab ca al spaniolilor. Totusi, urmatoarele doua jocuri sunt infernale pentru sud-americani: cu Anglia (si ea tot cu 0 puncte!) si Italia (principala favorita la locul 1 in grupa). Uruguay trebuie sa obtina maximum de puncte din aceste jocuri ca sa spere la calificare si nici in aceasta situatie nu este sigura ca prinde „optimile”!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
725 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger