AcasăSPORTSpania - Elvetia este finala Europenelor de tineret

Spania – Elvetia este finala Europenelor de tineret

Nationalele de tineret sub 21 de ani ale Spaniei si Elvetiei se vor intalni in finala Campionatului European de fotbal din Danemarca.

Dupa ce Spania a castigat, cu 3-1, dupa prelungiri, semifinala cu Belarus, si Elvetia a avut nevoie de reprize suplimentare pentru a se impune, cu 1-0, in partida cu Cehia din penultimul act al competitiei.

Mult mai echilibrat decat prima semifinala, jocul dintre Elvetia si Cehia a fost si mai inchis, ambele echipe creandu-si doar cate trei ocazii de a marca. Elvetia a deschis scorul, in minutul 114, cand Mehmedi a punctat cu un sut de la distanta.

Cehia putea egala la una dintre ultimele actiuni ale partidei, dar Vaclav Kadlec, atacantul de 19 ani al lui Sparta Praga, a gresit de putin tinta, desi el are in palmares 18 goluri marcate in 26 de meciuri pentru nationala de juniori sub 17 ani a Cehiei si a marcat deja 12 goluri pentru echipa de seniori de la Sparta Praga.

Elvetia a jucat cu Sommer – Kock, Klose, Rossini, Berardi – Hochstrasser (Abrashi 71), Lustenberger, Frei (Gavranovic 78) – Shaqiri, Mehmedi, Emeghara (Costanzo 111).

Cehia a raspuns cu Vaclik – Vacha, Mazuch, Suchy, Celustka – Moravek (Chramosta 83), Gecov, Marecek – Dockal, Kozak (Peckart 63), Cerny (Kadlec 112).

author avatar
Cristi Ionita
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger