AcasăSPORTSpania e la putere! Valencia si Sevilla, lectii de fotbal in Europa...

Spania e la putere! Valencia si Sevilla, lectii de fotbal in Europa League

FC Valencia, FC Sevilla, Juventus Torino si Benfica Lisabona s-au calificat, joi seara, in semifinalele Europa League.

Calificarile celor de la Juventus si Benfica erau asteptate, mai ales dupa ce ambele formatii se impusesera in tur, cu acelasi rezultat, 1-0, impotriva formatiilor Olympique Lyon, respectiv AZ Alkmaar.

Iar Juventus si Benfica si-au demonstrat din plin statutul de favorite si in retur, ambele echipe reusind sa-si dubleze victoriile. Juve a trecut cu 2-1 de Lyon, dupa o noua evolutie fermecatoare a veteranului Andrea Pirlo, in timp ce Benfica s-a impus, cu 2-0, impotriva lui Alkmaar, gratie dublei reusite de Rodrigo.

In schimb, Valencia si Sevilla s-au calificat in semifinale de o maniera entuziasmanta, desi ambele echipe pierdusera clar in prima mansa.

Sevilla a inceput returul cu FC Porto de la 0-1, insa andaluzii, extrem de montati, au macelarit o fosta campioana a Europei. Sevilla s-a impus, cu 4-1, dupa un meci in care avea 3-0 inca din minutul 29.

De departe cel mai spectaculos meci al serii a fost cel dintre Valencia si Basel. Elvetienii erau extrem de increzatori, mai ales dupa ce se impusesera, in tur, cu 3-0, dar au dat peste o echipa a Valenciei in mare forma.

Alcacer si Vargas au facut rapid 2-0 in prima repriza, iar acelasi Alcacer si-a trecut in cont dubla, in minutul 70, reusind sa marcheze golul care a dus meciul in prelungiri.

Nervii elvetienilor au cedat in ultimele minute, Diaz si Sauro au fost eliminati, iar Basel, ramasa in noua, nu a mai putut evita statutul de victima sigura.

Alcacer a reusit tripla in minutul 113, iar Bernat a inchis tabela, in minutul 118, marcand golul de 5-0 dupa o grava greseala a defensivei adverse.

FC Sevilla, FC Valencia, Juventus Torino si Benfica Lisabona s-au calificat in semifinalele Europa League, iar programul meciurilor va fi stabilit vineri, cand au loc tragerile la sorti atat pentru semifinalele Europa League, cat si pentru semifinalele UEFA Champions League.

author avatar
Cristi Ionita
285 afisari
Zenville

Ultimele știri

Campania electorală pentru Primăria Capitalei, „aruncată în aer”! Cătălin Cîrstoiu, vestea momentului. Ce se întâmplă luni

Cătălin Cîrstoiu ar putea ieşi din cursa pentru Primăria Capitalei. Coaliţia PSD-PNL trebuie să ia urgent o decizie în privinţa candidatului comun.Acuzaţiile de incompatibilitate...

Irakul, atacat la o bază militară unde s-ar afla paramilitari pro-Iran. Ce spun Israel și SUA despre bombardamente (VIDEO)

Au fost explozii în Irak, azi-noapte, în apropiere de Bagdad, la o bază militară. Acolo s-ar fi aflat trupe ale armatei și foști paramilitari...
proger