AcasăSPORTSpania a castigat Euro 2011, dupa un gol senzational al lui Thiago...

Spania a castigat Euro 2011, dupa un gol senzational al lui Thiago – VIDEO

Nationala de fotbal a Spaniei a castigat Campionatul European de tineret, din Danemarca, dupa ce s-a impus, cu 2-0, in finala cu Elvetia.

Ibericii au incercat sa-si impuna clasicul joc de pase, dar Elvetia a avut prima mare ocazie a meciului. Voleul excelent al lui Shaqiri, din minutul 28, a fost scos in extremis de De Gea. Raspunsul Spaniei a venit in minutul 35. Mata l-a deschis bine pe Thiago Alcantara, dar sutul acestuia s-a dus pe langa.

Apararea Elvetiei, perfecta in primele patru partide de la turneul final, a cedat pentru prima data in minutul 40. Didac Vila a centrat de pe stanga si Herrera a punctat cu o superba lovitura cu capul.

[youtube]E5mu_I-QRFI[/youtube]

Botia putea sa faca 2-0 pentru Spania in minutul 76, dar a irosit cu usurinta o actiune excelent construita de Mata. Elvetia putea sa egaleze trei minute mai tarziu. Shaqiri a centrat din lovitura libera si Klose a reluat cu capul, putin pe langa poarta ibericilor.

Thiago Alcantara, noul fotbalist-minune de la FC Barcelona, a rezolvat meciul in minutul 83 cu o sclipire de geniu. Spania a avut o lovitura libera din apropierea centrului terenului si mijlocasul iberic, vazandu-l usor iesit pe portarul elvetian, a marcat golul de 2-0 cu un sut-lobat a la Gica Hagi.

[youtube]RWcbVyasEtc[/youtube]

Spania a jucat cu De Gea – Montoya, Botia, Alvaro Dominguez, Didac Vila – Thiago Alcantara, Javi Martinez, Herrera (Diego Capel 90) – Mata, Adrian Lopez (Jeffren 80), Iker Muniain (Parejo 85).

Elvetia a raspuns cu Sommer – Koch, Klose, Rossini, Berardi – Xhaka (Kasami 67), Lustenberger, Frei (Abrashi 54) – Shaqiri, Mehmedi, Emeghara (Gavranovic 53).

In finala mica a turneului, Belarus s-a impus, cu 1-0, impotriva Cehiei, singurul gol al meciului fiind marcat de fundasul central Egor Filipenko.

author avatar
Cristi Ionita
178 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger