AcasăSPORTSpania a castigat Campionatul European Under 19 de la Bucuresti

Spania a castigat Campionatul European Under 19 de la Bucuresti

Nationala de juniori sub 19 ani a Spaniei a castigat Campionatul European de fotbal de la Bucuresti, dupa ce s-a impus, cu 3-2, dupa prelungiri, in finala cu Cehia.

Condusa cu 1-0 si 2-1, echipa iberica a avut puterea sa revina, sa castige finala si sa duca Spania in istoria fotbalului.

Cehia a deschis scorul in minutul 52, prin Krejci, dar spaniolii au egalat in minutul 84, prin Aurtenetxe.

Lacha a facut 2-1 in minutul 97, insa pe final a iesit la rampa atacantul Paco Alcacer. Marea speranta a Valenciei a reusit o dubla in repriza a doua a prelungirilor si a adus victoria Spaniei.

Spania a castigat pentru a opta oara in istorie, si pentru prima data dupa patru ani, Campionatul European disputat la categoria sub 18 sau sub 19 ani (sunt cinci titluri in era Under 19 si trei din perioada in care competitia era dedicata celor sub 18 ani).

Cu aceasta ocazie, fotbalul spaniol intra in istorie. Ibericii sunt campioni europeni en-titre la Under19, Under 21 si la seniori. Mai mult, Spania a castigat, anul acesta, Campionatul European pentru junioare sub 17 ani. Spania este si campioana europeana de fotbal in sala en-titre sau campioana mondiala en-titre.

author avatar
Cristi Ionita
137 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger