AcasăSPORTSorana Cîrstea a dat lovitura la Paris! A câştigat cei mai mulţi...

Sorana Cîrstea a dat lovitura la Paris! A câştigat cei mai mulţi bani după un singur meci

sorana cirsteaSorana Cîrstea a dat lovitura la Paris! A câştigat cei mai mulţi bani după un singur meci

Sorana Cîrstea (31 de ani, 54 WTA) a reușit o victorie de răsunet cu Daria Kasatkina (37 WTA, 24 de ani), scor 6-3, 6-2 și s-a calificat în optimi de finală la Roland Garros.

Românca și-a asigurat deocamdată poziția 44 în clasamentul WTA. În cazul în care se califica în sferturi, Sorana Cîrstea va urca până pe locul 36. În 2013, Sorana atingea cea mai bună clasare a carierei: locul 21.

Sorana a pus mâna pe 189.000 de euro

Bucureșteanca de 31 de ani s-a ales totodată și cu cel mai mare premiu financiar din carieră. Calificarea în optimile turneului parizian îi asigură 189.000 de euro. după ce a spulberat-o pe Kasatkina cu 6-3, 6-2.

Sorana este aproape de a-și egala cea mai bună performanță pe zgura pariziană, când a ajuns în sferturi în 2009, însă atunci a încasat bani mai puțini, 132.500 de euro.

Ce a spus Sorana după victoria cu Kasatkina?

Sorana Cîrstea este în formă de zile mari. În acest an, românca a câștigat turneul de la Istanbul și a mai jucat o finală la Strasbourg. Tamara Zidansek (23 de ani, 85 WTA) este următoarea adversară a Soranei Cîrstea (31 de ani, 54 WTA) de la Roland Garros

A fost cel mai bun meci făcut până acum la Roland Garros. Un meci foarte bun din partea mea, controlat de la început până la sfârșit, un meci solid.

Cred că scorul nu este atât de corect, pentru că și Daria a jucat foarte bine, a fost un meci de înaltă calitate. Simțeam că, dacă o las, poate să mă încurce foarte ușor.

Am reușit să fiu agresivă, am reușit să fiu în control, iar pentru mine este o bucurie. Nu mai văd meciurile ca pe un tur 2, tur 3, pur și simplu este un meci de tenis de care mă bucur la maximum.

Nu mai joc cu atâta presiune, cred că am făcut un progres din acest punct de vedere”, a spus Sorana Cîrstea.

author avatar
Andrei Ștefan