AcasăSPORTSoluția pentru ca tribunele să fie din nou pline. Plăteşti biletul la...

Soluția pentru ca tribunele să fie din nou pline. Plăteşti biletul la meci şi primeşti gratuit un vaccin anti-COVID (VIDEO)

zenitSoluția pentru ca tribunele să fie din nou pline. Plăteşti biletul la meci şi primeşti gratuit un vaccin anti-COVID (VIDEO)

Rusia caută noi modalități să-și vaccineze populația, pentru a putea eradica temutul virus Sars-CoV-2. Echipa de fotbal Zenit St Petersburg vine în întâmpinarea autorităților și le permite suporterilor să urmărească din tribune meciurile de acasă pentru restul sezonului dacă se vaccinează anti Covid-19.

Fanii care au acceptat să se imunizeze au putut vedea meciul de sâmbătă cu FC Ahmat Groznîi din tribune. Ei au fost întâmpinaţi pe stadion de asistente medicale pregătite să-i vaccineze cu serul Sputnik V. Aceștia au prezentat o carte de identitate şi un card de sănătate, au fost vaccinaţi, după care au luat loc în tribune.

„Suporterii cu vârsta de cel puţin 18 ani care-și doresc să fie vaccinați vor primi în schimbul biletelor achiziționate serul anti-Covid Sputnik V”, transmite skysports.com.

Interesul nu a fost însă foarte mare, doar câteva zeci de spectatori dintre cei câteva mii de pe stadion s-au imunizat cu această ocazie. Autorităţile speră ca numărul doritorilor să crească, în contextul în care oferta este valabilă până la finalul sezonului competiţional.

„Programul de vaccinare Sputnik V decurge bine la Gazprom Arena. Vom oferi imunizări gratuite suporterilor noștri până la sfârșitul sezonului”, a scris clubul rus pe contul oficial de Twitter.

În Rusia, până în acest moment, au fost vaccinate aproximativ 7 milioane de persoane. Vaccinul Sputnik V din Rusia are o eficiență de 91,6% împotriva coronavirusului atunci când se administrează două doze, în timp ce studiile recente au demonstrat că inocularea funcționează împotriva noilor mutații Covid-19.

author avatar
Andreea Vlad
138 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger