AcasăSPORTSocios de Giulesti

Socios de Giulesti

Jucatorii nu isi fac sperante ca viitorul Rapidului va fi unul roz

Adrian Zamfir a cedat gratuit pachetul majoritar de actiuni al FC Rapid unui grup de patru suporteri. Transferul de putere in Grant s-a realizat sambata, iar saptamana aceasta vor fi operate si modificarile de rigoare la Registrul Comertului.

Jucatorii nu isi fac sperante ca viitorul Rapidului va fi unul roz

„Nu ii cunosc pe cei patru suporteri care au devenit actionari majoritari ai clubului, insa sunt sigur ca asta era cea mai buna solutie. Actele s-au semnat. De acum inainte orice persoana care vrea sa investeasca la Rapid o poate face”, a spus Nicolae Manea, presedintele clubului. Conform procedurilor insolventei, cei patru noi actionari ai FC Rapid trebuie sa o notifice in scris pe Cristina Andronache, administratorul judiciar al clubului, care la randul sau va efectua modificarile in Registrul Comertului. Abia dupa aceasta inregistrare cei patru suporteri rapidisti vor deveni oficial actionari ai gruparii giulestene. Tranzactia a fost confirmata si de site-ul oficial al FC Rapid: „Asa cum se intampla la alte mari grupari de pe mapamond si la noi s-a implementat ideea ca fanii sa nu fie doar sustinatori, ci si actionari. Astfel, cea mai populara echipa din istoria fotbalului romanesc, Rapid, apartine exclusiv suporterilor!”. Actionarul majoritar Adrian Zamfir a demisionat la 19 mai din functia de administrator special si din cea de presedinte al Consiliului de Administratie al clubului, la solicitarea conducerii tehnice si a jucatorilor. Demisia lui Zamfir a venit dupa ce, la 17 mai, Comisia de Apel a Sistemului National de licentiere din cadrul Federatiei Romane de Fotbal a respins dosarul FC Rapid privind acordarea licentei pentru editia 2014/ 2015 a Ligii 1.

In Europa, suporteri actionari la cluburile de fotbal se gasesc in special in  Spania. Acolo, pana si Real Madrid si FC Barcleona sunt controlate exclusiv de „socios”, fanii care detin puterea executiva!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
218 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger