AcasăSPORTSOCANT! Fotbalist de echipa nationala, gasit mort in padure

SOCANT! Fotbalist de echipa nationala, gasit mort in padure

Ian Redford, unul dintre cei mai buni mijlocasi din istoria fotbalului scotian, a fost gasit mort, sambata dimineata, intr-o padure din apropiere de Irvine, orasul in care locuia.

Spre stupefactia familiei, a prietenilor si a fostilor colegi, Redford (54 de ani) a fost gasit spanzurat. Din primele informatii, reprezentantii politiei locale sustin ca cel mai probabil a fost vorba despre o sinucidere.

Despre Redford se spune ca incepuse sa aiba probleme psihice inca de anul trecut, dupa moartea prematura a lui Douglas, fratele sau mai mic ce suferea de o boala incurabila. Chiar si asa, fostii sai colegi sustin ca l-au vazut anul trecut, la inmormantarea lui Colin McAdam, un alt fost international scotian, si sustin ca Redford arata chiar bine.

Nascut si crescut la Perth (Scotia), Redford a debutat la Errol Rovers si a mai trecut pe la FC Dundee, inainte de a ajunge la Glasgow Rangers, in 1980. Desi a jucat cinci ani la cea mai galonata echipa scotiana, pentru care a marcat 23 de goluri in 171 de meciuri, Redford a cunoscut cea mai buna perioada a carierei in perioada 1985-1988, cand a evoluat pentru Dundee United.

A fost cel mai bun jucator al dublei pe care Dundee United a castigat-o, cu 3-1, in dauna formatiei FC Barcelona, in sferturile de finala ale Cupei UEFA, editia 1986-1987. Scotienii au ajuns atunci pana in finala competitiei, pierduta cu IFK Goteborg, iar parcursul lui Dundee United i-a asigurat lui Redford selectionarea la echipa nationala.

author avatar
Cristi Ionita
423 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger