AcasăSPORTŞOC! Simona Halep s-a RETRAS! Antrenorul ei a explicat de ce

ŞOC! Simona Halep s-a RETRAS! Antrenorul ei a explicat de ce

simona halep

Simona Halep, locul 20 WTA, calificată în finală la Melbourne Summer Set 1, s-a retras de la turneul de la Sydney, programat în perioada 10-15 ianuarie.

Daniel Dobre, unul dintre antrenorii Simonei Halep, a transmis că decizia este una firească, având în vedere că sportiva va bifa cinci meciuri în această săptămână, iar în următoarele șapte zile se va putea antrena la Australian Open, chiar la Melbourne.

Antrenorul spune că e o decizie înţeleaptă

Nu cred că e o măsură de precauție. Principalul obiectiv al acestor turnee dinainte de Australian Open este să aduni meciuri. A jucat cinci meciuri acum.

Simona nu a jucat des în săptămâna dinainte de Grand Slam. Pe undeva, este o decizie înțeleaptă, se va antrena în continuare aici, la Melbourne”, a spus Daniel Dobre.

Pe tabloul principal la Sydney se află o româncă, Jaqueline Cristian, care va juca în primul tur cu sportiva australiană Priscilla Hon, beneficiară de wildcard. Simona Halep va juca, duminică dimineaţă, de la ora 08.00, în finală la Melebourne Summer Set 1, în compania rusoaicei Veronika Kudermetova, locul 31 WTA.

Halep a impresionat în 2022

Daniel Dobre a vorbit și despre parcursul Simonei Halep de la Melbourne Summer Set și a recunoscut că a fost o săptămână cu emoții, având în vedere că este prima din sezon.

A fost o săptămână cu emoții, pentru că, după ce ai muncit două luni și n-ai jucat meciuri, n-ai știut unde te situezi. E o săptămână bună, Simona și-a arătat disponibilitatea la efort, dorință de a juca fiecare minge.

Din ce am înțeles, au diferit foarte mult diferențele de temperatura. Per total, e o săptămână care confirmă că Simona este pe drumul bun pentru a-și atinge nivelul maxim”, a zis antrenorul lui Halep pentru postul Digisport 1.

author avatar
Andrei Ștefan