AcasăSPORTŞOC! România, în centrul unui SCANDAL mondial din cauza arbitrului Colțescu! Acuzaţii...

ŞOC! România, în centrul unui SCANDAL mondial din cauza arbitrului Colțescu! Acuzaţii de RASISIM! A intervenit și Erdogan! (VIDEO)

rasismŞOC! România, în centrul unui SCANDAL mondial din cauza unei brigăzi de arbitri. Acuzaţii de RASISIM! UEFA, decizie istorică

Încă o pată neagră pe blazonul României. Brigara de arbitri de la meciul Paris Saint-Germain – Istanbul Başakşehir, din grupele Ligii Campionilor, de marţi seară, a fost acuzată de rasism.

Partida a fost suspendată în minutul 14, în urma protestelor jucătorilor turci la adresa arbitrului de rezervă, Sebastian Colțescu. La indicația lui, centralul Ovidiu Hațegan i-a dat cartonaș roșu unui membru al staff-ului celor de la Istanbul Başakşehir. Este vorba de Pierre Webo, un fost atacant camerunez care și-a încheiat cariera în Turcia.

Conform celor prezenţi la nivelul băncilor tehnice, Colțescu a folosit o expresie nepotrivită când s-a referit la membrul staff-ului care trebuia sancționat. El s-a referit la „cel negru” atunci când l-a indicat pe Webo, vorbe care i-au indignat pe cei de la Istanbul Bașakșehir.

Demba Ba aproape că a sărit la bătaie

Demba Ba, atacantul lui Istanbul Başakşehir, ar fi auzit aceste vorbe şi i le-a reproşat pe un ton dur şi acuzator lui Colţescu. O încăiere între jucăători şi arbitri a fost la un pras să se producă. Dar totul a culminat cu cele două echipe părăsind terenul.

Fotbaliştii lui PSG s-au solidarizat cu cei de la Istanbul. UEFA le-a transmis echpelor că sunt obligate să revină pe teren, pentru disputarea partidei, dar jucătorii nici n-au vrut să audă de aşa ceva.

UEFA a reprogramat meciul, dar cu alţi arbitri

UEFA a făcut anunțul oficial, târziu în noapte. Forul european a confirmat știrea lansată de L’Equipe: meciul se va relua miercuri, de la ora 19:55, cu o altă brigadă de arbitri.

Aşadar, jocul a fost abandonat! Bașakșehir nu va mai intra pe teren, anunțul fiind făcut pe contul oficial de Twitter: „Jucătorii noștri au luat decizia de a NU reveni pe teren după ce „secundul” Pierre Webo a fost victima unei reacții rasiste a arbitrului de rezervă”.

A reacţionat până şi Erdogan

Condamn cu tărie remarcile rasiste făcute împotriva lui Pierre Webo, unul din membrii staff-ului tehnic al echipei Başakşehir, şi cred că UEFA va face demersurile necesare. Suntem necondiţionat împotriva rasismului şi discriminării în sport şi în toate domeniile vieţii. #Nurasismului”, a scris preşedintele turc, Recep Tayyip Erdogan, pe Twitter.

Și ministrul de externe din Turcia, dar și miniștrii sporturilor din Turcia și Franța – unde funcția este deținută de o fostă sportivă din România – au condamnat astfel de comportamente.

Care este poziția FRF

Federația Română de Fotbal a luat act de cele întâmplate la partida din Liga Campionilor, PSG – Istanbul Bașakșehir, partidă întreruptă în minutul 14, în urma unui incident în care a fost implicat Sebastian Colțescu, cel de-al patrulea oficial al meciului.

Partida nu a mai continuat, iar UEFA va analiza incidentul. Federația Română de Fotbal așteaptă raportul forului de la Nyon pentru a afla exact cele petrecute și pentru a acționa în consecință!

Federația Română de Fotbal se delimitează ferm de orice acțiune sau declarație cu tentă rasistă sau xenofobă!„, se arată în comunicatul postat pe site-ul oficial al forului de la Casa Fotbalului.

Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării s-a sesizat

Csaba Asztalos, președintele Consiliului Național pentru Combaterea Discriminării, a comentat scandalul rasist declanșat de Sebastian Colțescu la meciul din Liga Campionilor dintre PSG și Istanbul Bașakșehir.

„Exprimare e rasistă, fără nicio posibilitate de interpretare, și arată faptul că acest arbitru este total nepregătit în ceea ce privește valorile și regulile atât ale FRF, cât și ale UEFA și FIFA. Toate cele trei entități au prevederi foarte clare împotriva rasismului, iar arbitrii au un rol cheie în sancționarea acestor gesturi.

În accepțiunea lui Colțescu, el nu cunoaște, efectiv, că exprimarea negru e una rasistă. El putea să identifice jucătorul după număr, putea să spune că e afro-american. Arată gradul lui de cunoaștere. E o pată imensă asupra României și a arbitrajului din România.

Este un incident de o gravitate extremă, s-a întrerupt un meci în direct! Nu-mi aduc aminte ca, din cauza unui arbitru, să se întâmple așa ceva. Pentru noi, inclusiv pentru instituția pe care o reprezint, e o pată imensă”, a spus Csaba Asztalos pentru gsp.

author avatar
Andrei Ștefan
252 afisari

3 COMENTARII

  1. Păi, poate a vrut să-l identifice mai ușor, în agitația de moment, băi, mimozelor. Ideea e…e negru omul sau nu? Dacă da, cum trebuia să-i zică? Cel galben? Mai dați-vă-n poolica noastră!

  2. Rahat cu mac! Putem trăi foarte bine și fără fotbalul vostru, s-ar face economii colosale!!! Și ce, ăla nu-i negru? Dar cum e? Porcărie globalistă, mi-e greață de toți papagalii care pun botul!!!

  3. Cand ungurii se-ntorc cu spatele la terenurile de sport cand se canta imnul ROMANIEI la noi in tara, cand spectatorii tarii vecine si „prietene” ne striga pa Nationalul din Bucuresti „frumosul” apelativ de tigani, nu s-a sesizat nenea asta ???Cum voia sa-l identifice mai repede pe respectivul ??? Era mai bine daca spunea COLORATUL ala ??? , ca banuiesc alte semne (numar etc.) nu avea . De ce se supara „transii” (sic) cand li se spune NEGRUL ala ??? ca doar nu e o insulta, nu i-am colorat noi (asa s-au nascut), negru nu-i o injuratura, ba la noi e nume de familie. Cine nu pricepe ca turcii au ce au in aceste timpuri cu francezii ??/ Lor le-a venit ca o manusa scandalul ca sa poata face „circ”. Bine ca le-a tras-o PSG, scotandu-le fotbalul din cap. Acuma au motiv pentru ce au pierdut meciul – erau deprimati -. Vai !!! Si Hategan a gresit ca a stat la taclale cu toti. Trbuia sa cheme arbitrii in teren sa discute separat si apoi capitanii si nu toate ciurucurile si sa i-a masuri. Nu s-ar fi ajuns la scandal. Dar se pare ca si arbitri tot o apa….

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger