AcasăSPORTSOC la Valcea: pleaca 11 handbaliste, antrenorul Vestergaard are si el bagajele...

SOC la Valcea: pleaca 11 handbaliste, antrenorul Vestergaard are si el bagajele facute!

Ionela Stanca are constant dureri la ambii genunchi

Inceputul slab de an al Oltchimului, care a pierdut primele doua meciuri din Liga Campionilor, cu Ferencvaros Budapesta si Krim Ljubljana, o va costa scump pe cea mai titrata grupare din handbalul feminin romanesc.

Vestergaard e gata sa paraseasca echipa

Cu toate acestea, in Zavoi inca mai exista sperante ca sportivele de la Oltchim vor drege busuiocul in ultimele patru meciuri din grupa si ca se vor califica, astfel, in semifinalele Ligii Campionilor. Insa, chiar si asa, devine tot mai clar ca echipa „galactica” se va destrama la finalul sezonului.

Ionela Stanca are constant dureri la ambii genunchi

Desi nu se vorbeste despre desfiintarea clubului sau cel putin declararea starii de insolventa, 11 handbaliste si antrenorul Jakob Vestergaard (impreuna cu intreg staff-ul tehnic) au bagajele facute. O eventuala calificare in semifinale sau chiar disputarea finalei n-ar imbunatati cu mult situatia financiara a Oltchimului (premiile din handbal sunt de ordinul sutelor de mii de euro); astfel, devine limpede ca primele sacrificate vor fi jucatoarele straine care au contracte uriase. Amandine Leynaud, Silvia Navarro, Iulia Managarova, Katarina Bulatovic, Marija Jovanovic, Allison Pineau, Alexandrina Barbosa si Ekaterina Vetkova „devoreaza” cea mai mare parte din bugetul de salarii. Plus ca prezenta in lot a unor handbaliste straine presupune si cheltuieli extra-salariale, de transport si cazare.

Lista este completata de romancele Ionela Stanca (32 de ani), Ramona Farcau (34 de ani) si Aurelia Bradeanu (34 de ani), care vor sa se retraga din activitate.

5 milioane de euro, aruncati pe apa Sambetei

In speranta ca sezonul acesta vor castiga, in sfarsit, Liga Campionilor, conducatorii Oltchimului au stabilit un buget de cinci milioane de euro, neintalnit nici macar la cluburi din Liga 1! Trei milioane de euro insumeaza numai salariile pe un an (jucatoare si staff-ul tehnic); de exemplu, antrenorul Jakob Vestergaard primeste 20.000 de euro lunar (plus bonusuri!), iar vedeta Katarina Bulatovic incaseaza si ea 17.000 de euro lunar.

Calcule pentru calificare

Cu doua infrangeri din tot atatea jocuri, Oltchim inca mai spera la calificare. Daca se impune in toate celelalte patru meciuri ramase de disputat, Oltchim ar avea asigurata prezenta in semifinale. Totusi, oficialii clubului iau in calcul si posibilitatea de a incheia grupa la egalitate de puncte cu una dintre rivalele Ferencvaros sau Krim, astfel ca nici golaverajul nu este neglijat: se doreste o victorie la minimum doua goluri diferenta pe terenul unguroaicelor (9 martie) si un succes la cinci goluri diferenta in returul de acasa cu Krim (17 martie). „Pentru aceste calcule, evident ca trebuie sa castigam ambele partide cu Zvezda Zvenigorod”, a declarat presedintele Ioan Gavrilescu.

author avatar
Cristi Ionita
1.439 afisari
Zenville

Ultimele știri

Caz înspăimântător în București! Femeie reținută după ce şi-a înjunghiat de două ori soţul, la un interval de mai multe ore

Caz șocant în București! O femeie a fost reţinută, sub acuzaţia de violenţă în familie în modalitatea tentativei de omor, după ce şi-a înjunghiat...

Momente de groază, la înălțime. Pasagerii unui telescaun, surprinși de rafale foarte puternice de vânt – VIDEO

Mai multe persoane au trecut printr-o experiență pe care, cel mai probabil, nu o vor uita niciodată. Sau, cel puțin, nu prea curând.Au fost...
proger