AcasăSPORTȘoc în tenis: Nadal a renunțat la Wimbledon și la Jocurile Olimpice

Șoc în tenis: Nadal a renunțat la Wimbledon și la Jocurile Olimpice

Tenismanul spaniol Rafael Nadal, nr. 3 mondial, a anunţat joi că nu va participa nici la turneul pe iarbă de la Wimbledon şi nici la Jocurile Olimpice de la Tokyo, pentru a-și oferi cea mai bună oportunitate de a reveni dintr-un sezon epuizant pe terenurile de zgură.

Nadal a scris pe Twitter că a decis să nu participe în acest an la turneul de la Wimbledon (28 iunie-11 iulie) şi la Jocurile Olimpice de la Tokyo (23 iulie – 8 august): ” O asemenea decizie nu este niciodată uşor de luat, dar trebuie să-mi ascult corpul şi după ce am discutat cu echipa mea am înţeles că este decizia corectă”.

Cu 20 de Grand Slam-uri în palmares, Rafael Nadal a câştigat două titluri la Wimbledon (2008, 2010), iar la ultimele două ediţii din 2018 şi 2019 a fost semifinalist.

La Jocurile Olimpice, Nadal a cucerit medalia de aur la simplu în 2008 la Beijing şi medalia de aur la dublu în 2016 la Rio.

O posibilă țintă pentru evenimentul său de revenire ar fi  Cincinnati Masters din 14 august, înaintea US Open(30 august).

“Faptul că au existat doar două săptămâni între Roland Garros și Wimbledon anul acesta nu mi-a făcut mai ușor recuperarea corpului după un sezon deosebit de solicitant”, a adăugat Nadal. El a jucat ultima oară în semifinale la Roland Garros, în care a fost învins de sârbul Novak Djokovic după patru seturi

author avatar
Radu Jacotă Redactor
364 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger