AcasăSPORTŞOC în tenis: 4 ani de închisoare pentru una dintre cele mai...

ŞOC în tenis: 4 ani de închisoare pentru una dintre cele mai bune jucătoare!

arantxa-sanchezŞOC în tenis: 4 ani de închisoare pentru una dintre cele mai bune jucătoare!

Şocul momentului în tenisul mondial nu este că nu merge Simona Halep la Jocurile Olimpice de la Tokyo, ci faptul că Arantxa Sanchez Vicario, fostă lideră WTA în anii ’90, și Josep Santacana, fostul ei soț, riscă patru ani de închisoare.

De ce? Pentru că au încercat să-și ascundă mai multe bunuri pentru a evita o datorie către o bancă din Luxemburg, potrivit presei spaniole. Cuplul este acuzat de o infracţiune de ascundere de bunuri şi de utilizarea abuzivă a procedurii insolvenţei şi cer plata unei amenzi de 12 euro pe zi timp de 24 de luni, în total, aproximativ 8.300 de euro.

Amendă de 6,1 milioane de euro

Procurorii au solicitat, de asemenea, ca Sanchez Vicario şi Santacana să plătească creditorului despăgubiri de 6,1 milioane de euro.

Banca Luxemburgului a cerut în 2018 preşedintelui instanţei de instrucţie numărul 4 din Barcelona să dispună încarcerarea fostei jucătoare Arantxa Sanchez Vicario şi a fostului ei soţ Santacana, în cadrul plângerii în care solicită plata unei datorii de mai multe milioane de euro, susţinând că aceştia au fonduri suficiente pentru a o achita.

Cine este Arantxa Sanchez Vicario?

Arantxa Sanchez Vicario (49 ani) fostă numărul 1 mondial în anii 90, a câştigat patru turnee de grand slam la simplu în carieră, de trei ori French Open şi o dată US Open. Ea a fost de trei ori finalistă la simplu la Australian Open, de două ori la Wilmbledon şi a obţinut aproape 17 milioane de dolari din tenis.

În 2012, ”copilul minune” al tenisului spaniol care a câştigat pentru prima dată Roland Garros la vârsta de 17 ani şi a obţinut, în total, 14 titluri de Grand Slam (simplu, dublu și dublu mixt), şi-a publicat memoriile, dezvăluind că a suferit din cauza părinţilor care îi controlau fiecare aspect al vieţii.

author avatar
Andrei Ștefan
913 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger