AcasăSPORTSoc in lumea rugby-ului. Jonah Lomu, o legenda a sportului cu balonul...

Soc in lumea rugby-ului. Jonah Lomu, o legenda a sportului cu balonul oval, a pierit subit, la doar 40 de ani

O veste cumplita pentru rugby-ul neo-zeelandez, la aproape trei saptamani dupa ce team-ul condus de Steve Hansen cucerea titul, la finele Cupei Mondiale din Marea Britanie. Unul dintre cei mai indragiti si respectati sportivi din Noua Zeelanda, Jonah Lomu, a murit la doar 40 de ani.

Sotia fostului jucator al nationalei Noii Zeelande a fost cea care a anuntat desesul lui Lomu. Iar vestea care a socat familia fostului jucator de rugby, dar si pe cunoscutii si pe fostii coechipieri ai jucatorului care a facut parte din randul selectionatei pe care iubitorii acestui sport o stiu mai degraba sub denumirea de „All Blacks” s-a raspandit cu repeziciune in cursul acestei dimineti.

De cand s-a aflat ca Lomu a pierit, mesajele de condoleante curg fara incetare, indeosebi prin intermediul retelelor de socializare. Dupa cum era de asteptat, informatia a cazut ca un trasnet si asupra fanilor acestui sport, multi dintre ei vazand in Jonah Lomu o adevarata emblema a acestui sport, gratie talentului si devotamentului sau pentru tot ceea ce insemna rugby-ul.

Din cate se pare, Lomu si-a gasit sfarsitul in locuinta familiei, din Auckland, Los Angeles. De altfel, medicul selectionatei neo-zeelandeze a fost cel care a ca Lomu a pierit secerat de un stop cardiac, potrivit nzherald.co.nz.

Despre Lomu se stie ca, desi iubea sportul cu balonul oval, s-a vazut nevoit sa se retraga din activitate la doar 27 de ani, din cauza unor probleme renale. Jucatorul de rugby a pus ghetele in cui la doar opt ani dupa ce intra in istorie drept mai tanar jucator neo-zeelandez care imbraca tricoul nationalei. Ulterior retragerii de pe teren, Lomu a suferit un transplant de rinichi.

sursa foto: facebook.com/TheOriginalJonahLomu

author avatar
Cristina Stefan
219 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger