AcasăSPORTSoc in lumea boxului! Vladimir Klitschko a pierdut centurile WBA, IBF si...

Soc in lumea boxului! Vladimir Klitschko a pierdut centurile WBA, IBF si WBO

Sambata seara, la Dusseldorf, fanii boxului profesionist au asistat la una dintre cele mai mari surprize din ultimul deceniu la categoria grea.

Multiplul campion mondial Vladimir Klitschko si-a pus la bataie cele trei centuri detinute, WBA, IBF si WBO, insa nimeni nu se astepta sa asiste la un esec al pugilistului ucrainean, cu atat mai mult cu cate fratele  lui Vitali – actualul primar al Kievului – nu mai pierduse un duel de 11 ani, spulberandu-si toti adversarii. Ei bine, surpriza a inceput sa contureze inca din primele reprize, cand britanicul Tyson Fury a aratat nu doar ca ii poate tine piept ucraineanului, ci si sa-l puna serios in dificultate pe un Vladimir de nerecunoscut.

Dupa 12 reprize, aparent echilibrate, toti cei trei judecatori de ring au decis ca victoria ii apartine mult mai tanarului Tyson Fury (115-112, 115-112, 116-111), astfel ca britanicul s-a ales cu cele trei centuri, devenind al 7-lea pugilist britanic care obtine unul sau mai multe titluri in acelasi timp la categoria grea, dupa Bob Fitzsimmons, Lennox Lewis, Herbie Hide, Franck Bruno, Henry Akinwan.

 

author avatar
Mihai Koblenko
510 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger