AcasăSPORTȘOC: Gareth Southgate, pe făraș! Anglia își caută selecționer

ȘOC: Gareth Southgate, pe făraș! Anglia își caută selecționer

Gareth Southgate este selecționerul Angliei din anul 2016. Acum trei ani, el a devenit primul antrenor din istoria naționalei „Celor Trei Lei” care a reușit să ducă echipa într-o finală de Campionat European. De asemenea, este și primul selecționer, de la 1966 încoace, ajuns în finala unui turneu de mare importanță cu reprezentativa „Albionului”.

În ciuda performanțelor reușite pe parcursul celor 8 ani petrecuți la cârma Angliei, se pare că Southgate și-a pierdut entuziasmul și nu mai are chef de muncă, scrie presa britanică.

Deși și-au asigurat locul la Euro 2024, din Germania, și au șansa de a câștiga un trofeu uriaș, la care englezii râvnesc de mai bine de jumătate de secol, atitudinea lui Gareth Southgate lasă de dorit, notează jurnaliștii. Atenția lui pare să fie oriunde altundeva numai îndreptată spre echipa pe care o conduce, nu.

Cum au ajuns ziariștii englezi la această concluzie? Din selecțiile de neînțeles, scriu ei: insistă în mod inexplicabil să-l păstreze în lot pe Jordan Henderson, chiar dacă acesta și-a cam încheiat cariera când a semnat, pentru bani, la doar 33 ani, cu un club din Arabia Saudită (lucru care se vede în jocul său). În plus, presa îi impută lui Southgate și încăpățânarea cu care refuză să-l readucă la echipa națională pe Raheem Sterling, care este într-o formă excelentă și cu siguranță poate face diferența într-un meci de nivelul celor care urmează în Germania.

Euro 2024 reprezintă, însă, șansa lui Southgate de a se retrage în glorie și de a-și confirma valoarea de antrenor, după figura frumoasă făcută în urmă cu 4 ani. Cert e că aceasta va fi ultima șansă, căci după turneul final urmează despărțirea. Amiabilă sau nu, depinde numai de rezultatele din Germania.

author avatar
Mihail Ioan
418 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger