AcasăSPORTȘOC! Antrenorul lotului olimpic de gimnastică s-a sinucis! Era acuzat agresiuni sexuale...

ȘOC! Antrenorul lotului olimpic de gimnastică s-a sinucis! Era acuzat agresiuni sexuale şi trafic de persoane

gimnasticaȘOC! Antrenorul lotului olimpic de gimnastică s-a sinucis! Era acuzat agresiuni sexuale şi trafic de persoane

Fostul antrenor al echipei de gimnastică a Statelor Unite John Geddert s-a sinucis la câteva ore după ce a fost pus oficial sub acuzare pentru agresiune sexuală și trafic de persoane.

Procurorul general al statului Michigan a confirmat moartea lui Geddert, la câteva ore după ce a prezentat 24 de acuzații împotriva acestuia, transmite BBC. Acesta urma să se predea joi, dar nu a mai apărut, alegând să se sinucidă decât să ajungă după gratii.

„Biroul meu a fost notificat că trupul neînsufleţit al lui John Geddert a fost găsit după-amiază târziu, după ce bărbatul s-a sinucis. Este finalul tragic al unei poveşti tragice pentru toţi cei implicaţi”, a precizat într-un comunicat procurorul general din Michigan, Dana Nessel.

A colaborat cu medicul violator de la gimnastică

John Geddert a fost șeful echipei de gimnastică feminină în 2012 și a lucrat îndeaproape cu medicul echipei Larry Nassar, condamnat în 2018 la închisoare pe viaţă pentru că a agresat sexual cel puţin 265 de victime, majoritatea gimnaste.

Potrivit procurorilor, Geddert şi-a folosit reputaţia de antrenor al echipei olimpice şi le-a promis părinţilor că îşi poate transforma elevele în sportive de nivel mondial. Sub pretextul antrenamentelor, Geddert a expus multe tinere unui mediu de abuzuri în formă continuată, în care a şi neglijat sfaturile medicilor, cu excepţia celor ale lui Nassar.

Geddert a fost suspendat de USA Gymnastics în ianuarie 2018. Antrenorul, în vârstă de 63 de ani, deținuse unitatea de antrenament din Michigan, unde Nassar fusese medicul sălii de sport. O serie de gimnaste l-au acuzat de comportament abuziv atunci când au depus mărturie în timpul procesului lui Nassar.

Supunea gimnastele la antrenamente inumane

Două dintre acuzații au presupus agresiunea sexuală asupra unor adolescente. De asemenea, el s-a confruntat cu 14 acuzații de trafic de ființe umane deoarece supunea sportivele la antrenamente dificile care au dus la rănirea și vătămarea lor.

Geddert a neglijat plângerile venite dinspre victimele sale și a folosit constrângerea, intimidarea, amenințările și forța fizică pentru a le determina să se conformeze standardelor sale, se arată în declarația procurorului general. El a fost, de asemenea, acuzat că a mințit autoritățile în 2016 în timpul anchetei lui Nassar.

author avatar
Andreea Vlad
1.195 afisari
Zenville

Ultimele știri

Reacţia DURĂ şi încisivă a lui Piedone după ce Nicuşor Dan a anunţat că rezolvă problema traficului în 2035: „Ai dat căruța în gard,...

Nicuşor Dan a venit cu un termen "optimist" pentru bucureşteni: problema ambuteiajelor din Capitală va fi rezolvată în 2023.”Analizăm concluziile studiilor de fundamentare care...

Stormy Daniels a povestit cum Donald Trump a provocat-o să-l „pleznească la fund”: „Mi-am pierdut cunoștința”

Fosta actriță de filme pentru adulți Stormy Daniels depune mărturie la New York, în procesul fostului lider de la Casa Albă și a povestit,...
proger