AcasăSPORTSituatie inedita la Europenele de tineret

Situatie inedita la Europenele de tineret

Nationalele de fotbal ale Elvetiei si Belarusului sunt primele echipe calificate in semifinalele Campionatului European de tineret din Danemarca.

Elvetia a castigat clar Grupa A, cu trei victorii din trei posibile si golaveraj 6-0, dar lupta pentru locul al doilea a fost extrem de echilibrata, Belarus, Islanda si Danemarca incheind grupa cu acelasi numar de puncte, 3. Mai mult, cele trei formatii au avut si un golaveraj identic, 3-5.

Departajarea s-a facut la clasamentul in trei in care s-au luat in considerare doar rezultatele din meciurile directe. Belarus a facut 2-0 cu Islanda si 1-2 cu Danemarca (3-2 golaveraj), Islanda a facut 0-2 cu Belarus si 3-1 cu Danemarca (3-3 golaveraj), iar gazdele competitiei au facut 2-1 cu Belarus si 1-3 cu Islanda (3-4 golaveraj), astfel ca Belarus a prins in extremis calificarea in semifinale, iar Danemarca a incheiat grupa pe ultimul loc.

Elvetia si Belarus vor da piept in semifinale cu primele doua clasate din Grupa B, grupa din care fac parte Spania, Cehia, Anglia si Ucraina. Duminica, in ultima etapa, se joaca Anglia – Cehia si Spania – Ucraina. Ibericii au patru puncte si avantajul unui meci care pare mai accesibil. Cehia si Anglia se vor infrunta cu calificarea pe masa, invingatoarea urmand sa mearga in semifinale. Ucraina nu are decat varianta unei victorii obtinute la o diferenta cat mai mare de scor impotriva Spaniei.

author avatar
Cristi Ionita
108 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger