AcasăRecomandariSimona, vrei antrenor, scoate banii!

Simona, vrei antrenor, scoate banii!

Pentru Simona Halep urmeaza sezonul asiatic (competitiile din China si apoi Turneul Campioanelor), dupa care vine marea intrebare a finalului de an: va repeta greseala comisa in 2014?

Halep si Cahill se inteleg de minune si par foarte apropiati

Acum un an, dupa rezultate excelente cu Wim Fissette alaturi, Simona l-a concediat pe antrenorul care a dus-o spre cele mai mari performante ale carierei – finala la Roland Garros, semifinala la Wimbledon si finala la Turneul Campioanelor. Neoficial, l-a baza au stat pretentiile salariale ale belgianului: undeva in jur de 500.000 de euro solicita Fissette.
Cu ajutorul managerului Ion Tiriac, Halep a ajuns la Adidas si de aici la Darren Cahill, antrenor de top in tenisul mondial, omul care a facut din Leyton Hewitt cel mai tanar lider din istorie al clasamentului ATP. Norocul jucatoarei din Constanta se va sfarsi dupa intrecerea din Singapore, cand expira programul implementat de Adidas (cate un antrenor pentru fiecare star al tenisului aflat sub contract cu gigantul german). Ce va face Simona Halep in continuare? Aceasta intrebare si-au pus-o si specialistii de la Tennis Magazine, care stiu ca Darren Cahill este un antrenor nu tocmai ieftin: asteapta sa fie platit cu cel putin un milion de dolari pe an! Suma ar acoperi, probabil, si rezilierea contractului cu ESPN, canal de televiziune american la care australianul este angajat permanent, pe post de analist.
Simona Halep a ajuns la peste 10 milioane de euro castiguri brute din tenis, record absolut in sportul romanesc. De partea cealalta, Cahill face parte din categoria celor mai valorosi antrenori din lume, alaturi de Patrick Mouratoglou (Serena Williams), Brad Gilbert (Andy Murray), Bob Brett (Marin Cilic), Sven Groeneveld (Maria Sarapova) sau Paul Annacone (Roger Federer).

Ciuguleste la turnee provinciale

Simona Halep socheaza in continuare: la startul sezonului asiatic, romanca a ales sa confirme participarea la doua turnee mediocre si, in schimb, sa se retraga de la Beijing Masters, intrecere cu premii in valoare de 4,7 milioane de dolari! La turneul din capitala chineza vor juca primele 20 clasate in ierarhia WTA, inclusiv favoritele Serena Williams si Maria Sarapova.
Halep a preferat sa se inscrie la Guangzhou, turneu cu premii de nici 300.000 de euro si pe care in 2014 l-a castigat Monica Niculescu.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
577 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger