AcasăSPORTSimona Halep, una dintre cele mai bine plătite jucătoare de tenis din...

Simona Halep, una dintre cele mai bine plătite jucătoare de tenis din lume. Ce avere are românca

Simona Halep, una dintre cele mai bine plătite jucătoare de tenis din lume. Ce avere are românca

Tenismena Simona Halep ocupă locul 4 în clasamentul Forbes al celor mai bine plătite sportive în perioada 1 iunie 2019 – 1 iunie 2020.

Românca a strâns suma de 10,9 milioane de euro doar în ultimul an, însă 6,9 milioane reprezintă premiile câștigate iar restul, sponzorizările.

Primul loc în clasamentul Forbes este ocupat de Naomi Osaka, jucătoare având câștiguri de 37,4 milioane de euro, din care doar 3,4 sunt obținute din premii. Pe următorul loc se află Serena Williams, cu 36 de milioane de euro, 4 reprezentând premiile, aceasta fiind urmată de Ashley Barty, cu 13,1 milioane de euro.

Simona Halep, locul 4 în clasamentul Forbes

Jucătoare româncă a strâns suma de 10,9 milioane. Printre sponsorii lui Halep se snumără Nike, Wilson, Hublot și Avon, precum și alții din România, notează Forbes.

Pe locul 5 se situează Bianca Andreescu, care a câștigat 8,9 milioane de euro, 4 din sponsorizări, iar restul din premii.

Ce a hotărât Halep în privința participării la US Open

La doar o zi după ce a triumfat la Praga, trecându-și un nou titlu în palmares și câștigând, practic, prima competiție la care a evoluat după lunile de pauză impuse de pandemia COVID, Simona Halep și-a anunțat decizia în privința participării la ultimul Grand Slam din an.

Mai exact, românca aflată pe locul 2 WTA și-a făcut publică, luni după-amiază, hotărârea de a nu participa la competiția programată să înceapă peste două săptămâni, 31 august.

„După ce am cântărit toți factorii implicați și cu circumstanțele excepționale în care trăim, am decis că nu voi călători la New York pentru a juca US Open. Mereu am spus că îmi voi pune sănătatea în centrul deciziei mele și, prin urmare, prefer să rămân și să mă antrenez în Europa. Știu că USTA și WTA au muncit neobosit pentru a organiza un eveniment sigur și le doresc tuturor celor de acolo un turneu de succes”, sună mesajul explicativ pe care Halep l-a transmis prin intermediul rețelelor de socializare.

 

 

 

author avatar
Alexandru Tîrcavu
152 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger