AcasăSPORTSimona Halep trăieşte un COŞMAR fără sfârşit: o nouă acuzație de dopaj!...

Simona Halep trăieşte un COŞMAR fără sfârşit: o nouă acuzație de dopaj! Jucătoarea: „Mă simt neajutorată în fața unei hărțuiri”

Simona HalepFinal de carieră pentru Simona Halep? Sportiva va fi ștearsă din clasamentul mondial / De ce va trebui să o ia de la zero

Simona Halep, care acum se află în stare de suspendare încă din 22 octombrie 2022 după ce a fost depistată pozitiv cu Roxadustat la US Open, înfruntă o acuzație diferită, a anunțat Agenția Internațională de Integritate a Tenisului.

Simona Halep a fost acuzată cu o nouă și separată încălcare a Programului Anti-Doping, în legătură cu iregularități apărute în pașaportul său biologic.

Probleme la parametrii sângelui

Vineri seară, Agenția Internațională de Integritate a Tenisului (ITIA) a anunțat că româncei i s-au descoperit nereguli în pașaportul biologic, astfel că cea de-a doua acuzație este separată de cea de anul trecut.

Se explică faptul că programul ABP, dezvoltat de Agenția Mondială Anti-Doping și încorporat în programul de profil al tenisului sub Codul Mondial Anti-Doping, este o metodă prin care organizațiile antidoping monitorizează diferiți parametri ai sângelui de-a lungul timpului pentru a identifica potențiale încălcări ale regulilor.

Halep a reacţionat rapid: se simte hărţuită

Simona Halep a postat un mesaj amplu pe Instagram, prin care și-a susținut încă o dată nevinovăția.

De pe 7 octombrie, de când am fost acuzată de ITIA în urma unei suspiciuni de dopaj, trăiesc cel mai rău coșmar din viața mea.

Nu doar că numele meu a fost pătat în cel mai rău mod posibil, dar sunt supusă unei dorințe constante din partea ITIA de a-mi dovedi vinovăția, dintr-un motiv pe care nu îl înțeleg, câtă vreme nici măcar nu m-am gândit vreodată să folosesc vreo substanță interzisă.

 

Vezi această postare pe Instagram

 

O postare distribuită de Simona Halep (@simonahalep)

Am încercat de două ori să obțin oportunitatea de a fi judecată de o comisie independentă, iar ITIA a găsit constant motive de a amâna.

Acum, că am stabilit clar că am fost victima unei contaminări, au venit cu o așa-zisă evoluție anormală a sângelui meu. Trei experți de renume mi-au studiat analizele și au fost extrem de clari că sângele meu este total normal.

Mă simt neajutorată în fața unei hărțuiri și a unei dorințe din partea ITIA de a dovedi că sunt vinovată de ceva ce nu am făcut niciodată. Încă o dată spun, toată viața mea am fost împotriva oricărui fel de a trișa. Nu reprezintă valorile mele.

Am încredere deplină în justiție și aștept cu nerăbdare să pot, în sfârșit, să îmi prezint argumentele la audierea din mai, programată după mai multe întârzieri din partea ITIA.

Sprijinul celor dragi, al lumii tenisului și al fanilor mei mi-a oferit curajul de a continua să mă antrenez în fiecare zi și să lupt pentru adevăr. Nu vă pot mulțumi îndeajuns pentru asta. Cu dragoste, Simona„, a fost mesajul jucătoarei de 31 de ani.

Ce este „paşaportul biologic”?

Pașaportul biologic a fost introdus în tenis în 2014 și este utilizat de entitățile anti-doping pentru a monitoriza în timp variabilele biologice care dezvăluie indirect efectele dopajului, mai degrabă decât în încercarea de a detecta substanța sau metoda de dopaj în sine.

Dacă valorile măsurate din sânge de-a lungul timpului ies din parametrii normali ai sportivului – „iregularități în pașaportul biologic”, atunci e un semnal că acesta ar fi putut apela la substanțe interzise.

author avatar
Andrei Ștefan
1.834 afisari

44 COMENTARII

  1. Acum vre-o doi ani și asta era specialistă în virusologie recomandând seruri experimentale

    • ”„Mă simt neajutorată în fața unei hărțuiri”” Lacomia te-a adus aici. Chiar aveai nevoie de cei 5600 euro platiti de Gheorghita sa te intepi in direct?

  2. ”„Mă simt neajutorată în fața unei hărțuiri””
    Simona dezvolta cheaguri in sange si ia medicamente ptr ca sangele sa nu mai faca cheaguri. Medicamentele alea au substante care-s interzise in WTA.
    Simona s-a lacomit la 5600 euro cat a primit sa se ”’vaccineze”’ si sa se lase filmata ptr reclama la zeama ucigasa a lui Gheorghita.
    Probabil ca va muri curand, nici vorba de alte participari in WTA.
    Lacomia !

  3. „la ce ora sa vin” ? , asa a fost întrebata Sorana de unul care face controale antidoping , e un circ tenisul , mai ales cel feminin ; iar Simona de ce a zis la un moment dat „ma simt tradata” ? …, ea stia ce face

  4. Mai bine s- ar intreba ce vor cu adevarat aia de la ea de o tot compromit, impiedicand-o sa evolueze.
    Fluctuatiile analizelor medicale pot arata indirect si o stare de rau dar si o afectiune, nu numai dopaj.
    Daca au medici la fel de calificati ca unii din OMS care au monitorizat pandemia…….
    .

  5. A reusit, conjunctural, vorba unui analist sportiv, bravo ei. Acum au prins-o, are o varsta, de ce nu renunta, pentru ce tot circul ??? Cine a reusit contra acestor organisme mondiale ??? Crede ca v-a mai juca vreodata, macar o finala de grand ??? Sigur, nu. Si atunci ??? Ea nu vede ”dulapurile” care joaca acuma tenis ??? N-a reusit Sarapova cu toata Rusia in spate. Fato, renunta. Daca scormonesti ceva, stii ce se intampla…asa ca las-o balta…

    • ”de ce nu renunta”??? Ptr ca-i lacoma. A castigat peste 30 de milioane de euro si se putea opri.In plina glorie.

      • Chiar 40 de milioane a castigat, au aratat azi la TV un clasament al castigurilor. Bravo ei, i-a castigat prin munca ei si nu i-a furat asa cum fac politicienii si altii. Cred ca banii castigati deja i-ar ajunge sa traiasca bine pana la sfarsitul vietii, insa e vorba si de un stil de viata, acela de a fi prezenta la turnee, de a juca, de a se intalni cu celelalte jucatoare, de a fi acolo.

          • N as fi crezut că s a vaccinat pe bune, sincer.Adică…chiar așa toantă să fii să te înțepi cu un ser dubios…offf…

  6. Anca Radu: Simona Halep nu mai crede în Știință?
    https://www.activenews.ro/

    -argumentul este….HARDCORE!
    (hai simo,
    hai ca se poate:
    testare,testare,testare!)

    „nu mananc pastrama:
    oile batrane si bolnave le bagam la pastrama”
    -un machidon smerit facea d-astea.

  7. Halep,páná si in ciorbá!
    De groazá!
    Aceeasi umpluturá ziar de KÁKAT!
    Da,si kateaua asta este pro vaxen!

  8. Doar màta bolovane ia m uie pentru ca e meseria ei,má ká kat la stalp ce esti!
    Pe deasupra e si expertá!
    Pana si tú in idiotenia ta de crónica sti,experienta e valorata!

      • Postez de pe máta, kurva ieftina in acest moment,bolovane!
        Xiaomi,zice prostanu,de parca asta ar conta!
        Máta,cum ti-am spus e de viná,te-a kákat prostan,nu e vina ta!

    • ” idiotenia ta de crónica sti,experienta e valorata!”
      ce piz da mă-tii de limbă vorbești ????

  9. Aia acolo e o mafie iar agentia aia din NY injidanita tine copila asta in loc. Cum dracu de toma la NY s-a intamplat in mizeria aia de competitie?
    Cum poate crede cineva ca un machidon poate fura o competitie prin amfetamine?
    Deci numai un tembel sau un diliu platit poate face asta…
    O competitie si o federatie de caacat care il lasa pe Medvedev sa concureze.
    De ce federatii ca cea de baschet au scos Rusia din competitii? Pentru
    ca.

  10. Asa au facut si labagii aia in Australia cu Andreea, noroc cu nenea Tiri care a dres busuiocul.

  11. Simi tu ai bani .
    Ia tati avocat si da nominal in judecata da le iei de la medici la capo del capi si chilotii!
    Fara numar și apoi faci cluburi de tenis in toata tara moca.

  12. Degeaba se agita unii pe aici sa o apere…Simona si-a facut-o cu mina ei. Si daca tot sa intepat ea nu trebuia sa „instige” ca sa sa intepe si altii…Rahatul vietii ti se intoarce…mai devreme sau mai tirziu…asta e.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger