AcasăRecomandariSimona Halep s-a impus la Indian Wells: Cel mai greu trofeu din...

Simona Halep s-a impus la Indian Wells: Cel mai greu trofeu din cariera

Inceput cu o victorie la Shenzen, in China, 2015 continua in acelasi mod si se anunta de pe acum a fi cel mai bun an din cariera Simonei Halep.

Halep zâmbeste cu gura până la urechi după cea mai importantă victorie din cariera ei

S-a impus si la Dubai, un turneu din aceeasi categorie (Premier Mandatory), insa succesul de la Indian Wells este, cu adevarat, cel mai important din cariera Simonei. „Este un titlu cu greutate”, a notat presa americana, care reaminteste ca la startul competitiei din California au fost Serena Williams, Maria Sarapova, Carolina Wozniacki sau Viktoria Azarenka, cu toate jucatoare de top, care au cunoscut (cazul ultimelor trei) statutul de numar 1 mondial. Si, totusi, gratie si unui abandon (Serena, in semifinale), o romanca a ridicat trofeul, unul, intr-adevar, cu greutate! 17 kilograme de masa de sticla, cam mult pana si pentru o luptatoare ca Simona Halep. Rugata la conferinta de presa sa ridice trofeul pentru cateva poze – „numai daca poti, fireste!” -, constanteanca a bravat: „Sigur ca pot, sunt suficient de puternica”. Dar, spre amuzamentul celor din sala, ridicarea trofeului s-a dovedit a fi o misiune mai difica decat cucerirea sa. „O, dar cate kilograme are?!”, a apucat Simona sa intrebe, transformand momentul intr-un bun prilej de a mai acumula simpatie in randul jurnalistilor straini.

Va juca la Miami

Acuzata ca se da lovita dupa fiecare participare la un turneu important, Simona Halep a confirmat ca va fi prezenta la Miami, la finele acestei saptamani. Si acesta este un turneu din categoria Premier Mandatory, iar romanca nu vrea sa rateze sansa unei noi evolutii de exceptie. „Voi juca la Miami!”, s-a grabit Simona sa anunte imediat dupa ce a invins-o  pe Jelena Jankovici in finala de la Indian Wells.
Prezenta direct in turul 2 (va juca, aproape sigur, cu Nicole Vaidisova), Simona Halep a fost repartizata tot pe partea de tablou a Serenei Williams. Daca numarul 1 WTA va intra in concurs la Miami, atunci Simona i-ar putea fi adversara in semifinale.

Indirecta pentru Serena: a jucat accidentata in finala!

Dezamagita ca la Indian Wells a ratat un meci cu Serena Williams, Halep spera ca americanca nu va abandona si la Miami. De altfel, ca sa demonstreze ca nu poti acuza oboseala sau problemele minore de sanatate cand vine vorba despre o semifinala la un asemenea turneu, romanca a vorbit despre sacrificiile facute pe durata finalei cu Jankovici: „Am avut basici la piciorul sting, atat, plus un pic de oboseala. Nu e nimic grav, insa ma deranjeaza in timpul meciului, in timp ce alerg. In setul secund, pe finalul lui, am avut si ceva probleme musculare. Dar nu m-am gandit la asta in timpul meciului. In mintea mea nu era decat urmatorul punct si cum sa-l castig”. Despre un posibil duel cu Serena la Miami, campioana de la Indian Wells spune ca este nerabdatoare sa se intample asta: „Nu imi e teama sa joc cu niciuna dintre ele, fie Serena sau Maria Sarapova. Dupa primul meci la Indian Wells mi-am zis ca vreau sa ajung in semifinale, ca sa pot sa joc cu Serena din nou. Imi doream sa vad la ce nivel sunt si cum ma descurc din nou in fata ei. Nu am avut aceasta sansa si mi-a parut foarte rau pentru accidentarea ei”.

Este numarul 1 in 2015

Daca s-ar tine cont doar de rezultatele inregistrate pe 2015, Simona Halep ar conduce intr-un astfel de clasament. Romanca este cea mai buna jucatoare a lumii in acest an, cu trei turnee castigate (Shenzen, Dubai si Indian Wells), mai multe decat rivalele Serena Williams si Maria Sarapova. Denumit „The Race”, clasamentul pe anul 2015 este singurul luat in calcul de organizatorii Turneului Campioanelor, superintrecerea din Singapore, programata in luna decembrie.

Djokovici l-a trimis la schi pe Federer

Invins de Roger Federer in finala de la Dubai, numarul 1 mondial si-a luat revansa la Indian Wells. Novak Djokovici s-a impus in trei seturi (6-3, 6-7, 6-2), adjudecandu-si al 4-lea trofeu, dupa editiile din 2008, 2011 si 2014. Pentru Roger Federer urmeaza o pauza, dupa cum singur a dezvaluit: „Nu o sa joc la Miami, ma intorc acasa, in Elvetia. Vreau sa ma odihnesc si sa-mi duc fetele la schi. O sa revin la Monte Carlo”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
344 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger