AcasăSPORTSimona Halep s-a calificat in finala Turneului Campioanelor

Simona Halep s-a calificat in finala Turneului Campioanelor

Simona Halep, cea mai buna jucatoare de tenis din Romania, incheie anul 2013 en-fanfare, cu o finala jucata la Turneul Campioanelor de la Sofia.

Dupa ce a facut senzatie in grupe, cand a obtinut trei victorii din trei, fara sa piarda vreun set, Simona a avut o evolutie remarcabila si in semifinala cu Ana Ivanovic.

Cotata cu prima sansa la castigarea turneului, Simona a revenit de la 0-1 la seturi si de la 0-3 in setul decisiv pentru a se impune, cu 2-6, 6-1, 6-3, impotriva sarboaicei.

Simona a avut 2-1 si serviciul in primul set, dar Ana Ivanovic a reusit un rebreak rapid ce a dat-o peste cap pe Simona, care a cedat psihic si a pierdut setul, 2-6.

In actul al doilea, pe teren a existat o singura jucatoare, Simona Halep impunandu-se, cu 6-1. Totusi, la finalul setului, Simona a cerut interventia medicului pentru o accidentare la spate.

Ana Ivanovic a profitat de moment si s-a distantat la 3-0 in decisiv. Totusi, sarboaica a cedat si ea fizic spre finalul jocului si Simona a luat sase game-uri la rand, pentru o victorie fabuloasa: 2-6, 6-1, 6-3.

In ultimul act al Turneului Campioanelor de la Sofia, Simona va da piept cu Samantha Stosur sau Anastasia Pavliucenkova. Daca se impune si in meciul de duminica, Simona Halep va incheia anul pe locul 11 mondial.

author avatar
Cristi Ionita
688 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger