AcasăRecomandariSimona Halep, POWER GIRL

Simona Halep, POWER GIRL

„Nu sunt foarte puternica fizic, nici nu am muschi solizi si nici prea inalta nu-s. Dar am putere inlauntrul meu, totul vine in mod natural, de acolo. Eu lupt! Nu renunt niciodata!”.

Asa le-a vorbit Simona Halep jurnalistilor veniti la conferinta de presa a celei mai tinere semifinaliste de la US Open. Cuvintele romancei i-au fermecat pe americani, care vad deja in ea o „Power Girl” a tenisului: fata cu puteri supranaturale, a carei forta este „inlauntru”, nicidecum in muschi (ca la Serena Williams). „Nu stiu de unde am dobandit aceasta putere, ea vine in mod natural, din interior. Repet, nu am muncit eu ca sa o dobandesc. Poate ca parintii mi-au dat-o. E, asa, ceva natural, dobandita pe cale naturala”, a incercat Simona sa raspunda tirului de intrebari pe aceasta tema.

Partida cu Victoria Azarenka (fost lider WTA in 2013, jucatoare cu 17 titluri in palmares!) a durat doua ore si 40 de minute si este considerata de specialisti cea mai frumoasa de la US Open in acest an. Agresiva inca din start, „Vica” si-a asumat responsabilitatea de a conduce jocul, precum ii sta bine unei mari campioane. Mingile ei au avut forta si profunzime, dar nu si precizie. De partea cealalta, Halep s-a aparat atent, a stat cu rabdare in defensiva si nu si-a asumat riscuri; peste toate, primul serviciu a fost poate cel mai bun din 2015 (i-a intrat in proportie de 75%). La final, dupa trei seturi de neuitat, Victoria a fost prenumele lui Halep: 6-3, 4-6, 6-4 pentru romanca.

Cea mai tanara semifinalista de la US Open

Dintre toate semifinalistele de la US Open, Simona Halep este singura jucatoare sub 30 de ani! Constanteanca va impli 24 de ani pe 27 septembrie, in timp ce adversara ei are 33 de ani! In celalalt meci se vor infrunta Serena Williams (34 de ani) si Roberta Vinci (32 de ani).
Interesant este ca recordul de varsta pentru o semifinalista la US Open ii apartine chiar Victoriei Azarenka. Invinsa Simonei din „sferturi” abia implinise 23 de ani in 2012 cand a jucat chiar finala, pierduta la Serena Williams.

Peste 10 milioane dolari castigate din tenis

Victoria in fata Azarenkai ii asigura Simonei Halep un premiu de 805.000 dolari, bani cu care va depasi 10 milioane castiguri din tenis! Potrivit datelor WTA, romanca avea inaintea Grand Slam-ului american castiguri totale brute de 9,33 milioane de dolari, iar cu premiul de la US Open va ajunge la 10,1. Din aceasta suma, 3,5 milioane de dolari reprezinta banii obtinuti in 2015. Toate sumele sunt brute si neimpozitate de statele in care Halep a jucat tenis.

Laudata de Nick Bollettieri si Kim Clijsters

Calificarea Simonei in semifinale la US Open a starnit un val de reactii pozitive din partea gloriilor tenisului. Nick Bollettieri a reactionat imediat dupa incheierea partidei cu Azarenka: „Ce lupta! Credeam ca urmaresc meciul dintre Floyd Mayweather si Andre Berto. Jucatoarele au avut inima mare. Felicitari, Simona!”. La 83 de ani, Nick Bollettieri este o legenda a tenisului. Academia sa a dat unii dintre cei mai mari campioni ai acestui sport, ca Monica Seles, Jim Courier, Andre Agassi, Mary Pierce, Maria Sarapova sau Jelena Jankovici. Si Kim Clijsters (trei titluri la US Open!) a laudat atitudinea Simonei Halep: „Ce luptatoare e fata asta! Iubesc atitudinea ei! Darren Cahill, buna treaba! Un meci extraordinar, un tenis minunat!”.
In fine, numai cuvinte frumoase a avut si Mats Wilander, cel care a criticat-o pe Simona dupa intalnirea cu Sabine Lisicki. „Halep poate fi agresiva, poate reveni, isi schimba jocul mai mult decat o face Azarenka. Victoria joaca la fel ca Maria Sarapova, pe cand Simona da senzatia ca e la un joc de sah, se deplaseaza bine in teren. In sfertul asta de finala, ne-a aratat un tenis foarte inteligent, cu o atitudine mult mai buna din partea ei, tot timpul a fost pozitiva. Mie imi place sa ma uit la ea”, a incheiat Wilander.

Nadia Comaneci si Horia Tecau au facut galerie

Venita special sa o vada jucand pe Simona Halep, fosta mare gimnasta Nadia Comaneci s-a declarat mandra ca este conationala cu o astfel de sportiva. Nadia i-a promis Simonei ca va sta la New York chiar si pentru finala, in cazul in care va disputa ultimul act. „Am reusit sa ajung la acest meci care a foarte frumos si foarte greu in acelasi timp. Simona a dominat clar primul set si imi place tot timpul cand lupta pana la sfarsit si revine si isi arata dominarea. Voi fi prezenta si la semifinale, stau de pe o zi pe alta special pentru ea”.

Pennetta se simte bine la New York

Italianca Flavia Pennetta a atins pentru a doua oara faza semifinalelor la US Open. Prima data, in 2013, a pierdut la Victoria Azarenka, dar merita remarcat ca in turul 3 o eliminase din competitie chiar pe Simona Halep. De altfel, US Open este singurul turneu de Grand Slam la care Pennetta a obtinut rezultate notabile; italianca mai are un sfert de finalpa la Australian Open (2014) si eliminari succesive in turul 4 atat la Roland Garros, cat si la Wimbledon.
„Pare ca Simona Halep nu este atat de puternica precum Azarenka, dar este. Cred ca este chiar mai puternica decat Vica. Pentru o minge castigatoare impotriva ei, trebuie sa termini punctul de sapte ori!”, este caracterizarea pe care Flavia Pennetta i-a facut-o Simonei Halep.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
926 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger