AcasăSPORTSimona Halep poate rata participarea la turneul de la Palermo. Măsura care...

Simona Halep poate rata participarea la turneul de la Palermo. Măsura care ar putea s-o împiedice să joace în primul circuit, după pandemie

Simona Halep

Simona Halep ar putea rata participarea la Turneul de la Palermo, din cauza noilor măsuri adoptate în Italia. O dată cu creșterea numărului de infectări cu Covid-19 de pe teritoriul țării noastre, autoritățile italiene au decis o carantină de 14 zile pentru toți cei care vin din România.

Așadar, campioana noastră se află în acest moment în imposibilitatea de a participa la turneu fără a sta 14 zile în carantină, ceea ce ar duce clar la neprezentarea la turneul WTA. Pentru a putea participa oficialii din echipa organizatoare a turneului WTA de la Palermo au decis să ceară o derogare de la obligaţia carantinei instituite pentru persoanele care vin din România, tocmai pentru a-i putea facilita participarea Simonei la turneu.

„Am trimis o solicitare urgentă ministrului Sănătăţii, Roberto Speranza, pentru a cere o derogare la ultima ordonanţă pentru jucătoarele de tenis care vor participa la turneu”, a explicat, într-un comunicat, directorul turneului, Oliviero Palma.

„Nu puteți să privași o jucătoare precum Simona Halep, numărul 2 mondial și campioana de la Wimbledon, de dreptul de a participa la turneul de la Palermo, primul organizat după suspendarea cauzată de pandemie. Protocoalele sanitare adoptate de WTA sunt foarte stricte și garantează siguranța atât pentru sportivi cât și pentru cei din jurul lor (…) Sunt convins că sunt îndeplinite toate condițiile pentru ca jucătoarele din România și Bulgaria să primească o dispensă de la noua regulă și să nu intre în carantină”, se arată în scrisoarea trimisă de Oliviero Palma către Ministerul Sănătății din Italia, potrivit Mediafax.

Simona Halep abia așteaptă să revină pe teren

Primul turneu oficial din circuitul WTA, desfășurat în Europa, va fi cel din Palermo, iar organizatorii italieni își doresc s-o vadă pe tablou și pe Simona Halep. În afară de jucătoarea noastră, directorul turneului speră să poată aduce în Italia și alte jucătoare din TOP 10, precum Elina Svitolina (5) și Kiki Bertens (7). Per total, la competiția care se va desfășura pe zgură ar putea participa 48 de jucătoare, în loc de 32, așa cum era stabilit inițial.

Simona Halep speră să revină la turneul de la Palermo, programat pe 3 august. „S-a schimbat viața mea. Totul este diferit acum. Faptul că nu am mai călătorit a reprezentat și un avantaj, pentru că m-am putut odihni mai mult, mi-am dorit acest lucru. E greu fără turnee, simt lipsa lor, sper ca în curând să putem călători din nou liniștiți, pentru că este puțin îngrijorător. Nu am luat o decizie definitivă în privința revenirii în circuit, dar sper să încep cu Palermo.”, a spus Simona Halep, citată de DigiSport.

Până la turneul din Italia, Halep a jucat la Winners Cup un meci demonstrativ de dublu mixt. Fosta campioană de la Australian Open și Roland Garros a făcut echipă cu Horia Tecău, iar împreună au luptat împotriva perechii formate din Marius Copil și Gabriela Ruse.

author avatar
Andreea Vlad
57 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger