AcasăSPORTSimona Halep: Nu ma tem de nimeni!

Simona Halep: Nu ma tem de nimeni!

Halep vrea sa triumfe la US Open, obiectiv realizabil dupa jocul aratat

Doua finale consecutive (la Toronto si Cincinnati) si o calificare fara sa transpire in turul 2 la US Open. Cu acest bagaj de rezultate, nici nu-i de mirare ca Simona Halep se gandeste ca poate castiga primul ei Grand Slam din cariera.

Halep vrea sa triumfe la US Open, obiectiv realizabil dupa jocul aratat

La debutul ei pe hard-ul de la Flushing Meadows, romanca nici n-a stat la discutii cu Marina Erakovici (99 WTA), pe care a speriat-o cu loviturile in diagonala si mingile puse pe linii, parca milimetric. Dupa ce a cedat primul set la 2, iar pe cel secund l-a inceput cu un 0-3, Erakovici a preferat sa se retraga din meci (6-2, 3-0 pentru Simona). Era clar pentru toata lumea ca Halep nu putea fi invinsa, iar fiecare minut petrecut pe teren nu facea altceva decat sa mareasca diferenta intre cele doua jucatoare.
Calificarea in turul turul 2 ii va aduce Simonei Halep o partida impotriva Katerinei Bondarenko, din Ucraina (104 WTA). Cele doua jucatoare nu s-au mai intalnit niciodata, dar asta nu o deranjeaza catusi de putin pe romanca. „Nu o cunosc pe Katerina, dar eu nu ma tem de nimeni si nici n-as avea de ce sa o fac. Am avut doua turnee foarte bune inainte, am incredere ca pot sa castig si meciurile grele. Vom vedea ce va fi, fiecare jucatoare are sansa de a castiga”, sustine Halep.

Pregatita sa mearga pana la capat

Din punct de vedere fizic, Simona este pregatita sa duca turneul new yorkez pana la capat. De altfel, in ultima ei conferinta, a doua jucatoare a lumii a vorbit despre problemele medicale avute la precedentele doua turnee: „La Toronto mi s-a facut rau din cauza caldurii, iar la Cincinnati am avut ceva probleme la muschi. M-am recuperat si acum sunt 100% sanatoare, complet pregatita sa joc tenis de calitate. Nu mai am niciun fel de durere, ma simt gata sa intru in acest turneu greu, ma simt bine si ca joc, si mental si tot”.
De altfel, si presa de specialitate a observat schimbarea in bine a Simonei,
mai ales in plan mental, acolo unde romanca pare capabila sa depaseasca orice obstacol intalnit in cale la US Open. „Vom vedea cat de de departe pot sa ajung la acest turneu, pentru ca, dupa parerea mea, doar asta conteaza. Am incredere ca pot sa joc cel mai bun tenis al meu, chiar daca simt presiunea. Am incredere in sansa mea, am incredere ca am jocul potrivit ca sa castig si stiu ca dau tot ce pot la fiecare punct, la fiecare meci”.

Culoar favorabil spre semifinale

Simona Halep poate profita de eliminarea unor jucatoare importante aflate pe partea sa de tablou, ca Lucie Safarova si Timea Bacsinszky. Daca trece de Bondarenko, romanca va juca in turul 3 cu invingatoarea din meciul Kurumi Nara (82 WTA) – Shelby Rogers (154 WTA). Niciuna nu este o adversara de speriat, astfel ca primul nume „greu” ar putea aparea abia in turul 4: Sabine Lisicki (24 WTA) este favorita sa ajunga in aceasta faza, dar Halep are trei victorii din patru meciuri cu ea!
In „sferturi”, Simona poate juca impotriva nemtoaicei Angelique Kerber (11 WTA), la care are trei victorii din tot atatea partide! Abia in semifinale apare un obstacol de luat in seama – daneza Caroline Wozniacki (foto), fost lider mondial!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
238 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger