AcasăSPORTSimona Halep începe anul cu dreptul și câștigă finala de la Melbourne

Simona Halep începe anul cu dreptul și câștigă finala de la Melbourne

Simona Halep a câștigat, duminică, 9 ianuarie, finala turneului de la Melbourne Summer Set 1, după ce s-a impus în fața Veronikăi Kudermetova cu un scor final de 6-2, 6-3.

Simona a început cu bine noul an, fiind primul trofeu câștigat în 2022 și cel de-al 23-lea trofeu WTA din carieră. Finala cu rusoaica Veronika Kudermetova (locul 31 WTA şi cap de serie numărul 3) s-a încheiat în două seturi, scor 6-2, 6-3, după o oră și 14 minute.

Astfel, Simona Halep va urca pe locul 15 în clasamentul mondial, începând de săptămâna viitoare.

Halep va primi un cec în valoare de 31.000 de doari şi 280 de puncte WTA în ierarhia de simplu.

Încălzire înainte de Australian Open

În fața a numeroși suporteri aflaţi în tribunele Rod Laver Arena, Simona Halep a reușit un prim set foarte bun, chiar dacă începutul jocului nu a fost pe măsură. Totuși, pe toată durata meciului, românca a dominat-o clar pe Veronika Kudermetova.

Simona Halep s-a calificat în finală în urma victoriei din fața chinezoaicei Qinwen Zheng, 6-3, 6-2.

Veronika Kudermetova nu a jucat în semifinale, pentru că Naomi Osaka s-a retras din cauza unor probleme medicale.

Pentru Simona urmează participarea la Australian Open, turneu de grand slam care va începe în 17 ianuarie.

author avatar
Tudor Borcea
406 afisari

2 COMENTARII

  1. O makedoanca proasta. După ce i-au umplut australienii sacul cu bani, ea spune ca Australia e în inima ei și ca simte ca face parte din Australia. Cine fa? Tara care își tratează cetățenii mai rău ca pe animale? Sau poate te unge pe suflet ce-i fac lui Nole, care ți-a dat cu flit la petrecerea compionolor, deoarece știa cum „câștigasesi” tu turneul. Ramai acolo fa nenorocit-o, să-ți umple australienii curu cu ARNm, poate-ți mai vine minte la cap, ca ai nevoie. Turneul asta l-ai „câștigat” la fel ca pe cele din Franța și UK? Se joaca și aici la bursa neagra a pariurilor? Numai Țiriac poate răspunde la întrebările astea.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger