AcasăSPORTSimona Halep, in finala Roland Garros

Simona Halep, in finala Roland Garros

Simona a facut unul dintre cele mai bune meciuri din cariera, invingand-o pe numarul trei mondial, dupa o ora si 32 de minute.

Simona Halep, locul I WTA, s-a calificat pentru a treia oara in finala Openului francez dupa ce a invins-o cu 6-4, 6-4 pe spaniola Garbine Muguruza, locul  3 WTA. Pentru Simona  este a patra finala la un turneu de Grand Slam si a doua din acest an, dupa Australian Open. Dupa victoria impotriva ibericei, Halep isi va pastra si locul 1 WTA in clasamentul care va fi publicat luni.

Simona a facut unul dintre cele mai bune meciuri din cariera invingand o pe numarul trei mondial dupa o ora si 32 de minute

„Stiam ca trebuie sa fiu agresiva, totul a decurs bine, am fost rapida si agresiva. Am avut mare incredere dupa primul set si nu am renuntat, am crezut in fiecare ghem. E o mare oportunitate pentru mine, voi incerca sa fiu mai buna ca anul trecut si vom vedea ce va fi”, a declarat Halep la finalul meciului. Una dintre cele mai bune partide din cariera Simonei, a dominat categoric primul set, in care Muguruza, campioana la Roland Garros in 2016, nu si-a gasit ritmul decat pe final, insa dupa 5-0 romanca a reusit sa-l incheie, in 38 de minute, pe serviciul adversarei. In actul secund, dupa un 4-4, Halep a salvat trei mingi de break, si preluand conducerea cu 5-4, a terminat “en fanfare” cu un break la zero, dupa o ora si 32 de minute. Finala de la Roland Garros se va disputa sambata, pe arena Philippe Chartrier, la o ora care urmeaza sa fie anuntata de organizatori. Simona Halep va juca impotriva invingatoarei dintre Maddison Keys si Sloane Stephens. Calificarea in finala la Roland Garros este recompensata cu 1,12 milioane de euro si cu 1.300 de puncte WTA. Castigatoarea va primi 2,2 milioane de euro si 2.000 de puncte WTA.

author avatar
Bogdan Borcea
210 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger