AcasăSPORTSimona Halep este cea mai valoroasa sportiva a Romaniei

Simona Halep este cea mai valoroasa sportiva a Romaniei

Simona Halep isi doreste in 2014 sa castige un turneu de Grand Slam

La 21 de ani, Simona Halep va fi, cu siguranta, sportiva anului 2013, cele sase turnee cucerite propulsand-o drept mare favorita in aceasta ancheta. Pe termen lung, obiectivul constantencei este sa ajunga „la fel de buna ca Gica Hagi, pe care-l am drept model”.

Simona Halep isi doreste in 2014 sa castige un turneu de Grand Slam
Ion Tiriac cere presei s-o lase in pace pe jucatoarea din Constanta

Ultimul succes, cel de la Sofia, i-a adus Simonei un salt de trei locuri in clasamentul WTA, pana pe 11, pozitie care, insa, n-o multumeste pe jucatoarea de tenis din Constanta. Asemenea „Regelui” Gheorghe Hagi, idolul copiilor de la malul marii – si nu numai al lor! -, Halep vrea sa fie cea mai buna, numarul 1 in sportul alb: „Locul 1 este un vis al meu foarte mare. Nu stiu daca si voi reusi sa fac aceasta minune, dar va asigur ca pentru realizarea ei muncesc zilnic. Imi doresc sa ajung ca Gica Hagi, pe care il am drept model. Inainte sa merg in Bulgaria, m-am intalnit cu Hagi la meciul Steaua – Basel si mi-a dat cateva sfaturi. Cel mai important a fost sa raman modesta indiferent de locul pe care voi ajunge in clasamentul mondial”.

Doua milioane de dolari, castig din tenis

De cand s-a apucat de tenis, Simona Halep a strans peste doua milioane de dolari din premiile castigate. Numai in 2013, constanteanca s-a impus in sase turnee si a pus deoparte 1.222.446 de dolari, suma totala adunata din tenis ridicandu-se la 2.039.645 de dolari; este a treia in topul jucatoarelor romane in activitate care au depasit cifra de doua milioane de dolari, dupa Sorana Cirstea (2.564.759) si Monica Niculescu (2.337.579). In plan sportiv, Halep (locul 11 WTA) este la a treia cea mai buna clasare pentru o sportiva din Romania, dupa Irina Spirlea (7 WTA in 1997) si Virginia Ruzici (8 WTA in 1979).

Avertismentul lui Tiriac

Miliardarul Ion Tiriac cere presei mondene s-o lase in pace pe Simona Halep, careia mai mult rau ii poate face printr-o promovare in exces. „Simona a castigat un milion de dolari anul asta. Ce inseamna un milion? Doi lei jumate. Sunt sportivi care au facut deja zeci de milioane, cum ar fi Tiger Woods, care a ajuns la 86 de milioane de dolari in ultimul an, Federer sare si el de 80 de milioane. Lasati-o in pace pe fatuca asta! Este o foarte mare mica jucatoare. Ea are mult de tras ca sa faca fata jucatoarelor de 1,85-1,87 metri, trebuie sa compenseze prin munca, talent, prin acoperirea terenului etc. Le are pe toate, dar, daca citeste presa care ii baga in cap o mie de prostii, acest lucru poate sa o distruga. Trebuie lasata in pace!”, avertiteaza Tiriac.

Pregatiri pentru Australian Open

Turneul de la Sofia a fost ultimul al anului pentru Simona Halep, care va lua o binemeritata vacanta inaintea reluarii pregatirilor pentru Australian Open. Primul turneu de Grand Slam pe 2014 este extrem de important pentru sportiva noastra: deoarece in 2013 a cedat inca din runda inaugurala (neavand, astfel, niciun punct de aparat!), o viitoare evolutie remarcabila la Antipozi, in ianuarie, o poate ajuta pe Halep sa urce in clasamentul WTA! „Imi place sa lupt pana la ultima minge, sa cred in mine. Am invatat asta de cand eram la juniori, sa nu cedez niciodata. M-au si ajutat acele meciuri, cand am revenit chiar si de la 0-5, sa nu renunt pana cand nu dau mana cu adversara pe care o am. Acesta e cel mai important lucru in sport, mai ales in tenis, unde esti singur pe teren”, este filosofia dupa care se ghideaza gingasa Simona.

 

Jurnalistii de la Marca, impresionati de reusitele romancei

Elogii in presa internationala

Presa de sport din intreaga lume a apreciat triumful romancei in Bulgaria, mai ales ca Simona s-a impus pentru a doua oara intr-un interval scurt de timp in fata Samanthei Stosur, nume important in tenisul feminin mondial. Cotidianul „Sport” din Franta a titrat: „Simona Halep, noua stea a tenisului”. In articol, elogiile au continuat: „Romanca a castigat Mastersul de la Sofia si, in afara Serenei Williams, care a cucerit saptamana trecuta Turneul Campioanelor, ea este singura care a reusit sa se impuna in mod veritabil in acest sezon”. Cu titlul „Halep a pus cireasa pe tort, dupa un sezon exceptional”, spaniolii de la „Marca” au notat: „Asa cum s-a intamplat si la Moscova, in octombrie, Simona s-a intors sa smulga un nou succes in fata Samanthei Stosur, ajunsa la a 13-a infrangere intr-o finala”.

Si americanii de la ESPN sunt impresionati de tenisul constantencei: „Halep, din nou campioana! Ce an minunat a avut Simona, care a trecut la Sofia de australianca Stosur si, cu aceasta victorie, s-a apropiat de grupul celor mai bune 10 jucatoare din lume”.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
283 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger