AcasăSPORTSimona Halep e foarte fericita: S-a calificat in semifinalele turneului de la...

Simona Halep e foarte fericita: S-a calificat in semifinalele turneului de la Wimbledon!

Constanteanca aflata pe locul trei in lume a reusit, in premiera, calificarea in penultimul act al turneului de la Wimbledon, invingand-o, in meciul incheiat cu doar cateva minute, pe nemtoaica Sabine Lisicki. Simona Halep depasit-o pe sportiva din Germania dupa doua seturi, in cel decisiv nelasandu-i nicio sansa de a puncta adversarei sale: 6-4, 6-0. Incantata de rezultat, Simona a salutat publicul prezent in tribunele arenei centrale de la Wimbledon, zambind fericita.

Nemtoaica a castigat primul game, apoi s-a bucurat de un break, castigand pe serviciul Simonei. Dupa noua minute de joc, tabela a aratat 0-3 pentru Sabine Lisicki. Halep a obtinut primul punct in meciul din sferturi dupa 12 minute de joc, castigandu-si serviciul, ajungandu-se la 1-3, insa nemtoaica l-a castigat pe urmatorul, tabela aratand 1-4. Constanteanca nu a cedat stresului si si-a castigat serviciul, reducand diferenta si aducand scorul la 2-4, dupa 18 minute de la debutul intalnirii din sferturi. Halep a reusit apoi un break, castigand un punct important pentru parcursul meciului. Simona a revenit spectaculos, egaland la patru. Dupa fix o jumatate de ora de la debutul meciului din sferturi, Simona Halep a preluat conducerea, tabela aratand 5-4 pentru romanca aflata pe locul 3 in ierarhia mondiala. Constanteanca a punctat pentru 6-4, si si-a adjudecat primul set.

Motivata de reusita din primul set, Simona, a treia favorita la castigarea titlului la Wimbledon 2014, a reusit un prim break in fata nemtoaicei aflate pe locul 19 WTA, iar apoi si-a castigat serviciul, punctand pentru 2-0. Halep a profitat apoi de greselile adversarei, obtinand un al doilea break, aducand scorul la 3-0, dupa 48 de minute de la inceputul infruntarii. Apoi a castigat serviciul, a facut din nou break, si nimic nu a oprit-o pe Simona Halep din drumul catre mult-asteptata victorie: 6-0.

La meciul disputat in sferturi de Halep si Lisicki, pe terenul central, au asistat parintii Simonei, care isi sustin fiica la fiecare meci important, dar si Katherine, Ducesa de Cambridge, si printul William.

Dupa ce a depasit-o pe sportiva germana in varsta de 23 de ani, romanca o va intalni in semifinalele celui de-al treilea turneu de Grand Slam din 2014 pe Eugenie Bouchard, locul 13 WTA. Jucatoarea de tenis din Canada a invins-o, miercuri, pe Angelique Kerber, a noua favorita a competitiei.

Va reamintim ca Simona a trecut fara emotii, marti, de Zarina Dias, ocupanta pozitiei 72 in ierarhia mondiala. Halep a invins-o in doua seturi pe jucatoarea din Kazahstan: 6-3, 6-0, dupa nici o ora de joc, asigurandu-si calificarea in sferturi.

Sursa foto: Facebook/Simona Halep

author avatar
Cristina Stefan
481 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger