AcasăSPORTSimona Halep câştigă şi bani, după ce şi-a reabilitat numele la TAS....

Simona Halep câştigă şi bani, după ce şi-a reabilitat numele la TAS. Suspendare redusă la 9 luni. Ce sumă trebuie să primească drept despăgubire

Simona HalepSimona Halep, SABOTATĂ de duşmani la US Open? "Este posibilă și o contaminare"

Simona Halep a reuşit să-i convingă pe arbitrii TAS că nu s-a dopat intenţionat, ci doar a fost contaminată din greşeală.

După aproape doi ani în care a stat pe bară, Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne a emis un comunicat prin care a evidențiat faptul că i-a redus pedeapsa Simonei Halep de la patru ani, la nouă luni. Oamenii legii au decis anularea probei de sânge din pașaportul biologic al Simonei.

Simona Halep, în clumea fericirii

Simona Halep a simțit nevoia să aducă anumite precizări după ce a câștigat procesul cu ITIA la TAS.

Ziua de astăzi (n.r – marţi) a fost un moment de cotitură, având în vedere verdictul tribunalului, care mi-a afirmat poziția. Așa că vreau să aduc lămuriri acestui capitol:

1) În unanimitate, tribunalul m-a absolvit de acuzațiile de dopaj privind probele de sânge.

2) De asemenea, s-a stabilit în unanimitate că incidentul nefericit al testului pozitiv la roxadustat a rezultat din contaminarea accidentală a suplimentului, ceea ce a condus la o sancțiune redusă de 9 luni.

3) ) În plus, tribunalul a solicitat ITIA să mă despăgubească cu 20.000 de franci elvețieni.

În timpul acestei provocări, credința mea în integritate, adevăr și principiile dreptății au reprezentat refugiul meu. În ciuda acuzațiilor și opoziției, starea mea de spirit a rămas ancorată în convingerea mea neclintită de a fi un atlet cinstit. Încercarea la care am fost supusă a fost un test de rezistență, iar triumful adevărului, deși întârziat, este o justificare extrem de îmbucurătoare.

Îmi exprim profunda recunoștință către echipa mea de avocați, a căror credință fermă și dăruire excepțională au fost esențiale pentru a depăși această perioadă tulbure. În aceeași măsură, sponsorii, fanii loiali și câțiva competitori au reprezentat pilonii mei de putere, oferindu-mi sprijin și solidaritate neclintită.

Sprijinul copleșitor din partea atâtor români mi-a întărit decizia, permițându-mi să-mi susțin cauză până la verdictul drept și onorabil.

Privesc înainte, sunt dornică să merg mai departe și să revin în circuit cu vigoare, dar și cu un spirit învigorat.

Cu dragoste și recunoștință, Simona”, a scris Halep pe contul oficial de Instagram.

Ce este Roxadustat

Roxadustat (FG-4592), găsit în organismul Simonei Halep, este o substanță interzisă sportivilor de performanțe atât în timpul competițiilor, cât și în extra-sezon.

Aceasta conține eritropoetină, un hormon care stimulează producția de celule roșii ale sângelui, fapt care ar ajuta la oxigenarea mai bună a corpului și, implicit, la atingerea unui nivel de anduranță crescut.

author avatar
Andrei Ștefan
566 afisari

3 COMENTARII

  1. ITIA a dovedit de la inceput, asa cum am banuit, lipsa de obiectivitate, chiar rea intentie.Au tras cat au putut de timp, au pedepsit-o 4 ani si au mai cerut in plus cativa ani.
    Cui face jocurile, ITIA?

  2. Daca pedeapsa i-a fost scurtata, asta nu inseamna ca nu a fost dopata la greu. Fapta ramane indiferent de pedeapsa.

Comments are closed.

Zenville

Ultimele știri

proger