AcasăSPORTSimona Halep a trăit un ŞOC la turneul în care era protejata...

Simona Halep a trăit un ŞOC la turneul în care era protejata patronului!

simona-halepSimona Halep a trăit un ŞOC la turneul în care era protejata patronului!

Simona Halep, numărul trei mondial, a fost învinsă de belgianca Elise Mertens cu 4-6, 7-5, 7-5, în meciul din optimile de finală ale turneului WTA 1.000 de la Madrid, dotat cu premii totale de 2.549.105 euro. Turneul de la Madrid este patronat de Ion Ţiriac.

După un prim set strâns, dar clar controlat de Halep, jocul mixt, când cu mingi câştigate spectaculos, când cu puncte cedate gratuit şi duble greşeli, i-a sporit frustrarea Simonei Halep, care a intrat într-una dintre obişnuitele ei stări de nervozitate, de nerăbdare să joace punctele… şi să le piardă.

Astfel, fără ca Mertens să joace mult mai bine, Halep i-a dat adversarei puncte, ghemuri, seturi şi locul în sferturi.

Setul 3 a fost de infarct

În decisiv, Halep a condus ca în setul I, cu 3-1 şi cu 4-3, cu break avantaj, dar nu s-a desprins de Mertens, care a întors scorul, 5-4, în favoarea ei.

Cu serviciul, s-a ajuns din nou la 5-6, iar Mertens a reuşit break-ul câştigător, impunându-se cu după un alt 7-5 şi după după două ore şi 34 de minute.

Simona Halep a comis 48 de greşeli neforţate (40 de lovituri câştigătoare), în comparaţie cu Mertens, care a avut 35-23.

Elise Mertens va evolua în turul următor cu Arina Sabalenka din Belarus, locul 7 WTA şi cap de serie numărul 5, sau cu americanca Jessica Pegula, locul 33 WTA.

author avatar
Andrei Ștefan