AcasăSPORTSimona Halep a învins-o pe  Irina Begu. Cine va fi urmăroarea „victimă”?

Simona Halep a învins-o pe  Irina Begu. Cine va fi urmăroarea „victimă”?

Simona Halep, locul 2 WTA şi cap de serie numărul 1, a învins-o, miercuri, pe Irina Begu, locul 73 WTA, scor 6-3, 6-4, şi s-a calificat turul trei la Roland Garros.

În primul set, Halep a condus cu 3-0 şi 4-1, însă Begu a reuşit să recupereze din scor şi a ajuns la 4-3, însă sportiva din Constanţa s-a impus în cele din urmă cu 6-3, după 41 de minute de joc.

Simona Halep s-a dezlănțuit

Actul secund a fost mai echilibrat, cu Irina jucând agresiv, niciuna dintre jucătoare nereuşind să se desprindă pe tabelă. Irina Begu a luat primul ghem, apoi Halep a câştigat două la rând, Irina a legat şi ea două ghemuri (3-2), a condus şi cu 4-3, dar Halep a egalat şi a făcut break-ul, încheind conturile cu 6-4, scrie Agerpres.

Halep a avut procente net mai bune la serviciu, a avut mai puţine mingi direct câştigătoare, 15-22, dar şi mai puţine erori neforţate, 14-29.

Halep a ajuns acum la opt victorii în tot atâtea meciuri directe cu Begu. Precedenta partidă a avut loc în august, în semifinale la Praga, Simona Halep câştigând cu 7-6 (2), 6-3, după care a cucerit titlul.

În turul trei, Halep va evolua cu americanca Amanda Anisimova, locul 29 mondial. Anisimova (19 ani, 29 WTA) a trecut în turul al doilea de americanca Bernarda Pera (61 WTA), scor 6-2, 6-0, la capătul unui meci care a durat mai puțin de o oră.

În prima rundă de la Roland Garros, Amanda a învins-o cu un scor identic pe germanca Tamara Korpatsch.

Cine este Amanda Anisimova?

Americanca a eliminat-o pe Simona în sferturile de finală de la Paris în 2019, românca fiind la acea vreme campioana en titre.

Sora cea mare i-a fost model tinerei americance: „Când eram mică, ea juca tenis. O vedeam mereu când era pe teren şi mi-am dorit să fac şi eu asta. Aşa am ajuns să joc tenis şi părinţii mei m-au ajutat mult”, declara Amanda Anisimova.

Simona Halep și Amanda Anisimova s-au întâlnit o singură dată până acum, în 2019. Constănțeanca era campioana en titre de la Openul francez, iar americanca o mare speranță a tenisului mondial.

Amanda Anisimova a trecut de Simona Halep în sferturile de finală de la Roland Garros 2019. Americanca a declarat imediat dupa acea partidă că realizarea ei este o adevprată nebunie:

„Încă nu-mi vine să cred ce rezultat am obținut. Faptul că am ajuns să joc cu Simona era deja incredibil, dar și să trec de ea e nebunesc! Până acum am jucat foarte bine la Roland Garros, dar în meciul din sferturi de finală am știut că trebuie să fac ceva diferit pentru că jucam împotriva Simonei și nu avea să fie deloc ușor.

E o atletă și o sportivă extraordinară. Am încercat să arăt cel mai bun tenis al meu. Nu știu cum am făcut asta. Sunt foarte fericită de evoluția mea!”

Begu şi Halep şi-au asigurat fiecare câte 84.000 de euro şi 70 de puncte WTA, după meciul de miercuri.

Calificarea în turul trei la Roland Garros este recompensată cu 126.000 de euro şi 130 de puncte WTA.

author avatar
Eli Dan Davidescu
206 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger