AcasăSPORTSIMONA HALEP a castigat turneul Bucharest Open, dupa ce a invins-o in...

SIMONA HALEP a castigat turneul Bucharest Open, dupa ce a invins-o in finala pe Roberta Vinci!

Simona Halep a castigat primul turneu WTA pe care l-a disputat in Romania. Sustinuta pe tot parcursul meciului de spectatorii aflati in tribunele Arenei BNR din Capitala, care au aplaudat-o si i-au scandat numele, constanteanca s-a impus, duminica dupa-amiaza, in fata italiencei Roberta Vinci, numarul 24 mondial. Dupa aproximativ o ora de joc, tabela a aratat 6-1, 6-3, pentru ocupanta locului 3 in ierarhia mondiala.

Cap de serie numarul 1, Simona a inceput bine finala, obtinand primul punct al setului intai pe serviciul adversarei sale, iar apoi a adus scorul la 2-0, castigandu-si serviciul. Roberta Vinci a reusit apoi sa castige un prim game al meciului, tabela aratand 2-1, in favoarea finalistei de la Roland Garros. Halep a obtinut urmatoarele trei puncte, ajungand sa conduca in finala Bucharest Open 2014 cu 5-1. Stapana pe ea si mult mai calma decat adversara sa, jucatoarea noastra a reusit sa obtina si ultimul punct al setului intai: 6-1.

Halep a servit la inceputul setului doi. Italianca in varsta de 31 de ani, cap de serie numarul 2 la turneul Bucharest Open 2014, a castigat un prim punct indelung disputat. Tabela a aratat apoi 1-2, pentru ca Simona sa reuseasca sa faca break si sa egaleze scorul. Simona a servit bine, si-a stapanit mai bine emotiile, decat adversara sa si s-a distantat la 5-2. Italianca a castigat un game, ajungandu-se la 5-3, pentru ca apoi Simona Halep sa puncteze pentru 6-3 si sa castige meciul care i-a adus trofeul competitiei.

La meciul care a durat 68 de minute si la finele caruia Simona Halep, principala favorita, a castigat trofeul turneului de la Bucuresti au asistat Nadia Comaneci si Ilie Nastase, ministrul Tineretului si Sportului, Gabriela Szabo, precum si parintii constantencei in varsta de 23 de ani.

In semifinalele Bucharest Open 2014, Simona Halep a invins-o pe Monica Niculescu, locul 68 in ierarhia mondiala, in trei seturi, 6-2 , 4-6, 6-1, dupa ce in turul anterior trecuse, fara emotii, de Lara Arruabarrena, din Spania (scor 6-3, 6-1).

Sursa foto: Facebook/Simona Halep

author avatar
Cristina Stefan
202 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger