AcasăSPORTSimona Halep a castigat de o maniera categorica turneul de la New...

Simona Halep a castigat de o maniera categorica turneul de la New Haven

Simona Halep poate fi desemnata usor cea mai in forma jucatoare de tenis din lume la momentul actual, dupa ce, sambata seara, s-a impus cu un impresionant 6-2, 6-2 in finala cu Petra Kvitova de la New Haven.

Desi a avut la dispozitie doar aproximativ 18 ore pentru a se odihni dupa un meci foarte greu disputat impotriva danezei Caroline Wozniacki, Simona Halep a facut o demonstratie de tenis in finala cu Petra Kvitova, surclasand-o pe sportiva care anul trecut facea legea la New Haven.

Simona a intrat mai greu in meci, fiind obligata sa salveze cateva mingi de break, dar dupa game-ul al patrulea a inceput sa impuna ritmul, scotandu-i peri albi cehoaicei. Kvitova a incercat sa alterneze loviturile, dar Simona a fost ca un zid in fata ei, reusind sa returneze aproape orice lovitura. Frustrata, Kvitova si-a pierdut ritmul in ultimele game-uri, cehoaica ajungand sa rateze cateva mingi extrem de usoare.

Simona Halep reuseste o performanta fulminanta, ea reusind sa le bata pe Wozniacki si Kvitova, locurile 8 si 9 in ierarhia mondiala, intr-un interval de 22 de ore, fara sa piarda vreun set. Constanteanca si-a adjudecat 117.000 de dolari si 470 de puncte WTA, in urma prestatiei de la New Haven, urmand sa urce, de luni, pe locul 19 mondial.

Cota Simonei a crescut vertiginos dupa ultimele meciuri (are 25 de victorii din ultimele 28 de confruntari), astfel ca micuta noastra tenismena de numai 21 de ani (face 22 pe 27 septembrie) si 1,68 metri inaltime a ajuns sa fie cotata printre principalele favorite la castigarea US Open, competitia care va debuta duminica seara.

author avatar
Cristi Ionita
270 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger