AcasăSPORTSi spaniolii cer reducerea baremurilor la arbitri!

Si spaniolii cer reducerea baremurilor la arbitri!

Salvo Velasco Carballo, unul dintre cei doi "centrali" spanioli care isi castiga existenta exclusiv din arbitraj

Revolta este initiata de presa catalana, care considera jignitoare veniturile de 18.000 de euro pe luna incasate de cavalerii fluierului din Primera Division.

Salvo Velasco Carballo, unul dintre cei doi "centrali" spanioli care isi castiga existenta exclusiv din arbitraj

Cotidianul „Sport” anunta ca oficialii de la FC Barcelona iau in calcul sa propuna reducerea baremurilor la brigazile de arbitri. „Daca vedem ce a facut criza economica in Spania in ultimii cinci ani, atunci este revoltator ca un «central» ajunge sa incaseze 200.000 de euro pe sezon”, scrie publicatia citata. Jurnalistii de casa ai campioanei en-titre si-au construit articolul pe informatia ca doar doi arbitri traiesc „exclusiv” din banii incasati din fotbal, toti ceilalti avand prospere afaceri in diverse domenii. „Si atunci, pentru ce 3.438 de euro de partida? Ca sa fluiere in favoarea Realului?”, este intrebarea pe care si-o pun cei de la „Sport”.

Doar in Anglia se castiga mai bine

Dupa Premier League, campionatul spaniol propune cele mai mari baremuri pentru arbitri! Fiecare „central” incaseaza 3.438 de euro de joc (minimum doua meciuri pe luna). La aceasta suma se aduna inca 12.000 de euro din contractele de publicitate si astfel se ajunge la 18.000 de euro pe luna! Nici „asistentii” nu o duc rau, primind 1.440 de euro/ meci. In Anglia, un „central” incaseaza lunar 24.000 de euro, iar in Italia „doar” 12.500.

760 de euro in Liga 1

Inaintea reluarii campionatului, Comitetul Executiv al FRF a aprobat solictarea patronilor din Liga 1 de reducere cu 30% a baremurilor stabilite pentru arbitri. Astfel, incepand cu aceasta primavara, un „central” va incasa 760 de euro pentru fiecare partida, in timp ce „asistentului” ii vor reveni 530 de euro.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger