AcasăSPORTSi Rusia voteaza cu Gianni Infantino!

Si Rusia voteaza cu Gianni Infantino!

Infantino se bucura de sprijinul majoritatii federatiilor europene

Tot mai multe federatii europene isi anunta sprijinul pentru Gianni Infantino, candidat la functia de presedinte al FIFA.

Infantino se bucura de sprijinul majoritatii federatiilor europene

Actualul secretar al UEFA va fi sustinut in cursa si de Federatia Rusa de Fotbal (RFU), semn ca europenii fac front comun in fata dublei candidaturi din zona araba, printul iordanian Ali Bin Al Hussein si seicul Salman Bin Ebrahim al Khalifa. Vitaly Mutko, ministrul Sporturilor din Rusia, a dezvaluit, ieri, ca va fi de partea lui Infantino la alegerile din 26 februarie: „Suntem in contact cu Gianni Infantino. Astazi, i-am transmis din nou sprijinul nostru in numele federatiei ruse”. In 2007, impreuna cu ucraineanul Grigori Surkis si romanul Mircea Sandu, rusul Vitaly Mutko a fost unul dintre oamenii-cheie care l-au propulsat pe Michel Platini in functia de presedinte al UEFA
Rusia l-a sprijinit pe elvetianul Sepp Blatter pana in momentul in care actualul presedinte al FIFA a fost suspendat din functie pe o perioada de 8 ani, pentru o plata indoielnica de 1,8 milioane de euro facuta in 2011 catre Michel Platini. Una dintre promisiunile facute de Infantino in actuala campanie electorala este ca FIFA intentioneaza sa organizeze Campionat Mondial intr-o regiune, nu doar intr-o tara sau doua. Infantino este sustinut public si de presedintele FRF, Razvan Burleanu, iar de partea sunt nume mari din fotbal, ca Roberto Carlos, Luis Figo, Fernando Hiero, Jose Mourinho sau Fabio Capello.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
56 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger