AcasăSPORTSi Octavian Bellu vrea la COSR!

Si Octavian Bellu vrea la COSR!

Octavian Bellu este cel mai medaliat antrenor din istorie

Antrenorul lotului national de gimnastica, Octavian Bellu, a anuntat, ieri, ca isi va depune candidatura la presedintia Comitetului Sportiv si Olimpic Roman, fiind a doua persoana care se incrie in lupta pentru conducerea aceatui for, dupa seful FR Rugby, Alin Petrache.

Octavian Bellu este cel mai medaliat antrenor din istorie

„Confirm faptul ca imi voi depune candidatura la presedintia COSR, dar deocamdata nu am facut-o oficial. Voi depune dosarul pana la data de 29 aprilie”, a precizat Bellu. Reputatul tehnician nu a dorit sa faca alte declaratii, precizand ca isi va motiva decizia dupa inregistrarea dosarului de candidatura. Octavian Bellu a mai intentionat sa isi depuna candidatura la cea mai inalta functie in cadrul COSR la alegerile din 2008, dar a renuntat in cele din urma deoarece a considerat ca forul olimpic are nevoie de continuitate pentru a reusi finalizarea proiectelor incepute de Octavian Morariu in mandatul precedent.
Bellu a fost antrenor coordonator al echipei feminine de gimnastica a Romaniei din 1990 si pana in 2005. El a intrat in Cartea Recordurilor cu titlul de „cel mai de succes antrenor din lume”, avand in palmares 17 medalii olimpice de aur si un total de peste 280 de medalii la toate competitiile majore de gimnastica. In perioada 2005-2006, Bellu a fost consilier de stat la Administratia Prezidentiala, dupa care, intre 2006 si 2009, a condus Agentia Nationala pentru Sport si a fost secretar de stat in MTS. La conducerea lotului feminine de gimnastica a revenit la 1 iunie 2010.
Octavian Morariu si-a anuntat demisia din functia de presedinte al COSR in cadrul Adunarii Generale din 15 aprilie. Deocamdata, doar Alin Petrache si-a mai depus candidature; alegerile vor avea loc la 29 mai.

author avatar
Laurentiu Teodorescu
75 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger