AcasăSPORTSi ele pot castiga Liga Campionilor!

Si ele pot castiga Liga Campionilor!

Amancio Ortega

Cea mai importanta competitie europeana intercluburi este dominata de ani buni de aceleasi formatii, Barcelona, Bayern Munchen, Real Madrid, Manchester United sau Chelsea.

Amancio Ortega

Situatia s-ar putea schimba daca patronii unor cluburi de nivel mediu ar decide sa investeasca masiv in echipele pe care le finanteaza. Tinand cont de averea sefului, de departe, Real Oviedo ar trebui sa domine an de an campionatul Spaniei; mexicanul Carlos Slim este stapan peste 55 de miliarde de euro, insa nu baga in fotbal nici 1% din aceasta suma!

Carlos Slim

Suprematia Barcelonei in Primera Division ar putea fi pusa la indoiala si de Deportivo La Coruna, daca magnatul Amancio Ortega (avere de 43 de miliarde de euro) si-ar dori lucrul acesta.

Francois Pinault

In Anglia, sezonul recent incheiat a consemnat retrogradarea formatiei Queens Park Rangers, detinuta de Lakshmi Mittal (12,5 miliarde de euro), indianul fiind impasibil la problemele fotbalistice. Afaceristul François Pinault prefera sa tina gruparea Rennes la un nivel mediu, decat sa-si pericliteze averea de 11 miliarde de euro intr-o intrecere cu rivalii de la Monaco sau PSG.

John Fredriksen

In fine, ultimul exemplu este al norvegianului John Fredricksen, cu afaceri importante in domeniul petrolului, care prefera sa-ti tina la adapost cele 9 miliarde de euro decat sa investeasca in clubul Valerenga Oslo.

Lakshmi Mittal

La capitolul opus, desi pe 10 intr-un top al miliardarilor din fotbal, rusul Roman Abramovici a cheltuit cel mai mult pana acum, aproape doua miliarde de euro, ca sa-si vada visul implinit: Chelsea Londra, „regina” Europei!

author avatar
Laurentiu Teodorescu
265 afisari
Zenville

Ultimele știri

proger